Почетна » Народна странка предала листу за покрајинске изборе у Војводини, носилац Синиша Ковачевић

Народна странка предала листу за покрајинске изборе у Војводини, носилац Синиша Ковачевић

од Други Пишу
0 коментар

Народна странка предала је данас Покрајинској изборној комисији листу „Сигуран избор. Озбиљни људи“ за изборе за Скупштину Војводине са 4.600 потписа подршке грађана, чији је носилац потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић.

„Наступићемо под редним бројем 10, што је одлично место са позиције професора универзитета и студента. Листу смо предали са надом да ћемо успети да Војводини, када будемо одлучивали и будемо у парламенту, помогнемо да не буде жедна, јер две трећине Војводине не пије квалитетну воду, а трећина која пије здраву воду пије је из азбестних цеви“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић, који се родио у Војводини, у њој одрастао и у њој живи, истакао је да је Војводина потпуно неспремна за пољопривредни процват и да помогне пољопривреднику као основном стубу носачу који би требало да је врати на место на којем је некад била.

„Војводина мора да се припреми за климатске армагедонске промене које нам предстоје. Она полако постаје простор старости и све је мање младих, бојим се да их ускоро неће ни бити, а у војвођанским селима је свака друга кућа напуштена и свака трећа урушена. То су ствари које се не смеју дозволити. Војводина би требало да буде локомотива српског развоја и да производи довољно квалитетне и органске хране да храни половину Европе“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је у Војводини неопходно покренути велике инвестиције за наводњавање.

„Овако полусува и са сталним погледом у небо хоће ли бити кише или неће и са климатским променама које се очекују, постаће по стручним анализама за 30 година полупустињски предео. Зато се морају изградити системи за наводњавање. Војводина има Дунав, Тису, Саву, Тамиш, Бегеј… Војводина има 30 језера, што природних што природних, а што вештачких и може да буде рај на земљи“, рекао је Ковачевић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар