Почетна » Не давимо Београд: Напредњаци чак и астму користе за обрачун са политичким неистомишљеницима

Не давимо Београд: Напредњаци чак и астму користе за обрачун са политичким неистомишљеницима

од Други Пишу
0 коментар

Поводом напада и омаловажавања због коришћења лекова за астму, које је у току скупштинске расправе председник посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов упутио Радомиру Лазовићу, Зелено-леви фронт, партија у коју претраста покрет Не давимо Београд, обратиће се комисији за етику Народне скупштине Републике Србије.

“Невероватно звучи да се у Дому Народне скупштине људи омаловажавају и нападају зато што су болесни, али изгледа да Српска напредна странка не преза ни од чега за политичке обрачуне. Процене су да у Србији постоји око милион грађана који имају различите респираторне проблеме, а астму између 300 хиљада и пола милиона грађана. Ја сам један од тих људи чеије здравље је директно угрожено лошим политикама СНС-а у домену загађења ваздуха и заштите животне средине” – изјавио је Радомир Лазовић и поручио да је управо загађење ваздуха узрок многих обољења респираторних органа, као и да је узрок тежих стања код људи који већ имају обољења. Оно што нас све додатно забрињава је што у Србији свако седмо школско дете има неки облик астме.

“Уместо да понуде решење за загађење ваздуха, СНС омаловажава људе који су болесни. У Србији, од загађења ваздуха премине око 15 хиљада грађана годишње, а трошкови лечења оболелих мере се милијардама. Не давимо Београд има план како да се овај проблем реши” – изјавио је Лазовић и поручио да се напади на народне посланике и активисте Не давимо Београд дешавају увек када СНС нема одговоре на аргументе који се износе у јавности.

Подсећамо, напади и омаловажавање због болести уследили су када је Радомир Лазовић упитао како је могуће да држава наоружање купује од компаније ПИНК, Жељка Митровића и изнео план покрета Не давимо Београд (Зелено-леви фронт) да уместо у наоружање, Србија треба да улаже у опрему за цивилну заштиту, опрему за спречавање пожара, поплава и других непогода које су последица климатских промена. Лазовић је тражио да Србија не звецка оружјем, него да води мирнодопску политику и да буде фокусирана на сарадњу са комшијским државама.

Одговор Радомира Лазовића

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар