Почетна » „Власт нас је и позвала“: Европарламентарци одговорили Вучићу на његове нападе да су „мрзитељи Србије“

„Власт нас је и позвала“: Европарламентарци одговорили Вучићу на његове нападе да су „мрзитељи Србије“

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић поново је одговорио посланицима Европског парламента и Савета Европе на наводе о изборним неправилностима. Осим што умањује значај изреченог, европосланике који указују на озбиљне изборне неправилности, Вучић назива мрзитељима Србије.

„Више је људи у СЕ било који су говорили позитивно о изборима у Србији него обрнуто. У Европском парламенту било је „барабар“ (равноправно). Него што ви волите да пренесете Виолу фон Крамон, Клемена Грошеља, Андреаса Шидера и Стефана Шенаха. Све најгоре мрзитеље Србије. Јел има и један од њих да не инсистира да морамо да признамо Косово? Нема. Јел има и један да не инсистира да морамо да одмах уведемо санкције Русији? Нема“, рекао је Вучић за Н1.

Он је додао да је Србија имала изборе и да су надлежни органи „рекли своје“.

На овакве Вучићеве поруке стигли су и одговори европских посланика. Клемен Грошељ поручује да их је управо власт у Србији позвала да прате изборе.

„Ако власти процењују да то није потребно, да смо ми непријатељи, нека нас не зову и ми нећемо долазити и могу да имају било какве изборе. Ја сам уверен да нисам непријатељ Србије, али ме брине јер спрске власти склапају нека савезништва са политичким снагама у Европском парламенту који један дан бране Вучића, а следећи дан кажу да су против проширења, што значи да су против уласка Србије у ЕУ и онда грађани Србије морају сами да одлуче ко је пријатељ, а ко непријатељ Србије“, рекао је Грошељ.

Виола фон Крамон је додала да је пријатељ Србије и да би волела да је види у ЕУ.

„Али наравно да је то повезано са одређеним условима, постоји условност, постоје критеријуми које сви треба да испуне. И Србија није изузетак. Постоји велика већина у дому, имали смо расправу јуче и у комисији и била је и дебата прошле недеље на пленарној седници, изгласаћемо и резолуцију о наставку праћења избора. И кристално је јасно – наше колеге захтевају одговарајућу истрагу и доступност чињеница, допступнист подацима. И то нисам ја, то захтевају сви пријатељи Србије“, рекла је она.

Evropski parlament Foto:EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар