Почетна » Шиндић: Представницима режима је важнији лични интерес од интереса ђака

Шиндић: Представницима режима је важнији лични интерес од интереса ђака

од Други Пишу
0 коментар

У јавност је доспело претеће обавештење директора ОШ „Сремски фронт“ у Шиду упућену учитељици чији ученици користе бесплатне уџбенике фондација Кавчић. У обавештењу се прети учитељици али и родитељима ученика да уколико не купе уџбенике за које се определила школа (то јест директор) биће пријављени центру за социјални рад.

Ово је још један показатељ да су у нашем образовном систему приоритет лични интереси издавача и неких директора а не интереси ђака и родитеља.

Србија Центар осуђује овакве претње и залаже се за потпуно бесплатно обавезно образовање, што подразумева и бесплатне уџбенике за све, а не само неке, ученике у Србији. Систем легализоване корупције у коме се користе претње и застрашивања ради остварења личних материјалних интереса је начин деловања овог режима. Скандалозно је да су у стању да ту парадигму користе и када су у питању ученици другог разреда Основне школе. Ово је показатељ дубине проблема у коме се налази наше друштво. Хитно нам је потребна нова образовна политика и смена актуелног режима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар