Почетна » Обрадовић добио Вучића на суду, мора да му плати 200.000

Обрадовић добио Вучића на суду, мора да му плати 200.000

од admin
0 коментар

 Повод за Обрадовићеву тужбу била су два гостовања Александра Вучића на ТВ Пинк од 13. и 16. фебруара 2019. године, у којима га је живом преносу назвао “лоповом” и “фашистом”.

“Ја са њима нећу да се састанем. За народ и грађане сам увек отворен, а за ове лопове не. Зашто нису у затвору, то је тешко питање. Зато што су целокупан правосудни систем они поставили”, рекао је тада Вучић, а наводи се у пресуди објављеној на сајту Двери.

Лидер СНС је три дана касније од тог гостовања на Пинку из Минехна поручио:

“Србија има много важнијих проблема од тако и толико неозбиљних људи као што су Ђилас, Јеремић и онај фашиста Обрадовић”.

Суђење је трајало готово две године, а у пресуди Првог основног суда, која је донета у новембру, наводи се да је Вучић због повереде части и угледа у обавези да уплати Обрадовићу 200.000 динара, са законском затезном каматом, почев од 26. новембра прошле године до саме исплате. Председник Србије дужан је да уплати овај новац у року од 15 дана, а “под претњом принудног исељења”.

 

Обрадовић је иначе тражио да му председник Србије исплати укупно милион динара, односно још 800.000 динара преко досуђеног износа, али је Суд тај захтев одбацио као неоснован.

Ипак, Вучић ће бити у обавези, осим поменутих 200.000 динара, да на име парничног поступка плати још 54.700 динара.

“На суду се појавио само Бошко Обрадовић. Вучићев адвокат није тражио његово изјашњавање на суду нити га је позвао у својству сведока да докаже своје тврдње, као и да је на тај начин Вучић избегао суђење и суочавање са Обрадовићем, али није могао избећи пресуду”, пише на сајту покрета Двери.

“Нити смо фашисти, нити смо лопови”

Бошко Обрадовић је након доношења пресуде изјавио да је “ово велики дан и историјски тренутак када је независно судство у Србији донело прву судску пресуду против Александра Вучића, као не само појединца већ и симбола актуелне власти”.

“Нити смо фашисти нити смо лопови, нити председник СНС и Србије сме тако да нас назива у медијима без икаквих доказа. То што у Србији влада фасадна демократија, што нема слободе медија и поштених избора, што су институције заробљене, не значи да председник СНС може да ради шта хоће и да се свакодневно преко режимских медија обрачува са политичким неистомишљеницима, или издаје такве налоге својим хоровима”, рекао је Обрадовић и позвао Вучића да му се извини због ових речи, а “све режимске медије да пренесу вест о овој пресуди”.

Ипак, ово је првостепена пресуда и лидер СНС има право да уложи жалбу.

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар