Почетна » Народна странка: Изабран нови Извршни одбор Народне странке

Народна странка: Изабран нови Извршни одбор Народне странке

од Други Пишу
0 коментар

Председништво Народне странке изабрало је данас нови Извршни одбор странке

За председника Извршног одбора Народне странке изабран је др Слободан Доклестић, председник Правног савета Народне странке.

Председништво је истовремено потврдило поверење досадашњем председнику извршног одбора Мирославу Алексићу за вршење функције првог потпредседника странке, као и за вршење функције шефа посланичке групе Народне странке у Скупштини Србије.

Циљ ових одлука је да се осигурају демократски, поштени и транспарентни услови у страначком изборном процесу, као и равноправан третман свих кандидата на Редовној скупштини Народне странке, заказаној за 23. октобар 2023. године.

Председништво је приликом одлучивања посебно водило рачуна о равномерној заступљености симпатизера потенцијалних кандидата за председника странке, њиховој стручности и географској распоређености.

Народна странка је утемељена на демократским вредностима. Период који је пред нама биће још једна прилика да покажемо да смо другачији од других политичких организација у Србији и да смо посвећени остваривању националног интереса и владавини права.

На скупштини у октобру неће се бирати само кандидати за страначке функције. То ће бити избор за карактер Народне странке, као и за чврстину њених идеолошких опредељења.

Председништво Народне странке уверено је да ће на скупштини бити потврђена одлучност странке да води одговорну националну политику дораслу актуелним изазовима, без спремности на труле компромисе.

Народна странка ће остати снажно посвећена очувању државних интереса на Косову и Метохији и остваривању бољег животног стандарда грађана у безбедном и уређеном друштву.

Народна странка ће се још једном показати као симбол политичке доследности и поштовања демократије и сачувати своје достојанство, саборност и јединство, без обзира на исход скупштине 22. октобра 2023. године.

Можда ти се свиди

Оставите коментар