Почетна » Партија радикалне левице: Санкције нису прихватљиве, политичари морају поштовати вољу грађана

Партија радикалне левице: Санкције нису прихватљиве, политичари морају поштовати вољу грађана

од Други Пишу
0 коментар

“Последњих неколико дана, све чешће се оглашавају политичари из власти и опозиције који траже да Србија уведе санкције Руској Федерацији. Грађани Србије најбоље знају да овакве санкције нису хуманитарна мера, него вид економског ратовања уперен против целокупног становништва једне државе. То смо имали прилике да осетимо и на сопственој кожи”, подсећа ПРЛ.

“Сада, зазивајући санкције, припадници богате политичке „елите“ траже од осиромашеног и опљачканог народа Србије да трпи још већу беду, немаштину и додатни пад стандарда како би се удовољило жељама САД и Западне Европе. Оваквим понашањем, те „елите“ показују своју неодговорност и своју отуђеност од живота и проблема обичних људи,” додаје се у саопштењу.

 

“Уколико би Србија увела санкције Руској Федерацији, дошло би до кризе у снабдевању енергентима и њиховог моменталног поскупљења, а одмах потом и до поновног, драстичног скока свих других цена. Српска привреда, која у Русију годишње извози робу у вредности од преко 990 милиона долара, претрпела би озбиљну штету, а десетине хиљада радника би могло остати без посла практично преко ноћи,” упозорава се из ПРЛ.

 

“Партија радикалне левице се залаже за бескомпромисну неутралност и противи увођењу било каквих санкција. Грађани Србије не желе да буду топовско месо и колатерална штета у империјалистичким играма Брисела и Вашингтона; позивамо и власт и опозицију да у овим кризним временима покажу минимум одговорности према друштву и да поштују вољу грађана.”

 

Медијска служба ПРЛ

Можда ти се свиди

Оставите коментар