Почетна » Павловић: Договор о понављању избора у Београду био би изигравање народне воље

Павловић: Договор о понављању избора у Београду био би изигравање народне воље

од Жиг Инфо
0 коментар

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да Народна странка и коалиција Уједињени за победу Београда нису дали мандат председнику ССП Драгану Ђиласу да са председником Србије Александром Вучићем преговара о понављању избора у Београду.

„Ђилас је дао приватну изјаву о разговорима и преговорима са Вучићем о понављању избора у Београду. Седница Председништва Народне странке биће одржана у суботу и тада ћемо заузети став о том питању“, рекао је Павловић телевизији Н1.

Павловић је истакао да би договор о понављању избора у Београду пре објављивања коначних резултата и покушаја формирања градске власти био „изигравање изборне воље бирача“.

„Имамо Устав и закон којима је јасно дефинисана процедура понављања избора. Мислим да можемо да дођемо на власт и пре поновљених избора за Скупштину Београда“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да је неопходно да прво буду утврђени коначни резултати избора за градски парламент.

„Тада ћемо видети да ли и ко има већину, да ли већина може да се формира и да ли је одржива, па тек ако то није могуће, онда да се донесе одлука о расписивању нових избора у складу са Уставом и законом“, додао је Павловић.

„Очекујемо понављање избора на много већем броју од четири бирачка места. Уочени су ’бугарски возови’ и постављање камера“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да ће, ако коалиција Ајмо људи уђе у градски парламент, број одборника СНС бити смањен, а биће повећан број опозиционих одборника који ће имати већину.

„Тада можемо да седнемо за сто и видимо да ли ћемо ту већину преточити у градску владу или ћемо морати да идемо на нове изборе“, рекао је Павловић.

Павловић је исткаао да би формирање градске власти коју би чинила садашња опозиција означило „крај СНС-а и Александра Вучића“.

„То не би требало смести са ума приликом одлучивања о уласку у градску власт. Вучић јесте добио 60 одсто, али је свима јасно да ће се победа у Београду и воља бирача прелити на целу Србију. Локални избори у целој Србији биће за две године и победа у Београду би се прелила и у градове и општине широм Србије“, закључио је Павловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар