Почетна » Почела седница Председништва СНС о мандатару

Почела седница Председништва СНС о мандатару

од Други Пишу
0 коментар

Седница Председништва Српске напредне странке, на којој се, према најавама, очекује одлука о мандатару за састав нове владе, почела је у централи странке на Новом Београду нешто после 17 сати.

Седници присуствује и лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић, који је стигао више од пола сата пре почетка.

Седници присуствују, између осталих и чланови Председништва СНС Ана Брнабић и Милош Вучевић, које је председник Вучић раније споменуо као кандидате за новог премијера.

Ту су и чланови Председништва Зоран Ђорђевић, Младен Шарчевић, Мирослав Чучковић, Сандра Божић, Владимир Орлић, Горан Кнежевић, Александар Мартиновић, Братислав Гашић, Ирена Вујовић, Зорана Михајловић, Марија Здравковић.

Седници присуствују и Маја Гојковић, Петар Петковић, Горан Весић, Јадранка Јоксимовић, Никола Селаковић, Синиша Мали, Александар Шапић, Небојша Стефановић, Томислав Момировић, Дарија Кисић, Златибор Лончар, Марија Обрадовић.

Седница је затворена за јавност, а према најавама из СНС-а, након ње уследиће обраћање медијима.

Вучевић: Не бих да прејудицирам ништа, сачекајмо да видимо…

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да данас да ће на седници Председништва СНС једна од тема бити састав коалиције која ће формирати будућу владе.

„Очекујем да СНС позове мањинске странке, да влада буде инклузивна више него пре. Треба да донесемо одлуку идемо ли у коалицију са СПС-ом и Јединственом Србијом, и можда са још неким странкама“, рекао је Вучевић новинарима у Новом Саду.

Он верује да ће се изаћи са тимом који је јединствен у заштити државе и грађана.

„Ако буде долазило до неких промена у Новом Саду, ја ћу то поделити са јавношћу. Изаћи ћу са предлозима пред скупштину и странку и покушати да их образложим. Не бих да прејудицирам и правим притисак на друге људе непотребно, или пре времена. Сачекајмо шта ће бити“, рекао је Вучевић.

Додао је да ће, ако до тог момента дође, реферисати шта је затекао у Новом Саду 2012, а шта у граду оставља.

„Суд историје ће донети оцену о мени“, сматра Вучевић.

Он је указао да је, пре свега, важно питање политике коју ће спроводити будућа влада.

Вучевић је навео и да ће се на седници Председништва говорити и о Косову и Метохији, шта нас чека 1. септембра, додајући да сада САД улазе енергичније у процес тражења компромисног решења.

Поручио је да следећу владу чека огромна одговорност и да неће бити лако.

„Сви треба добро да размисле и да ставе прст на чело шта је то што могу да ураде. Неће бити лак период који је пред нама. У Србији је увек изазовно, али овога пута је веома сложена ситуација због више аспеката, питања КиМ, енергената, сарадње са ЕУ, за коју нисмо сигурни коју стратегију има за Западни Балкана, рат у Украјини“, рекао је Вучевић

Тањуг, РТВ(Владимир Радојковић)

Можда ти се свиди

Оставите коментар