Почетна » ПОЧИСТИЋЕМО СРБЕ ИЗ ХРВАТСКЕ: Овај језив УСТАШКИ ГОВОР изрекли су ХРВАТИ у Европском парламенту!

ПОЧИСТИЋЕМО СРБЕ ИЗ ХРВАТСКЕ: Овај језив УСТАШКИ ГОВОР изрекли су ХРВАТИ у Европском парламенту!

од admin
0 коментар

Говор мржње према Србима у Европском парламенту хрватске посланице Руже Томашић није ништа ново, али је веома опасно и може да буде јак емотивни ударац свим преосталим Србима у Хрватској

У Европском парламенту опет се чуо говор мржње према Србима, а тешке речи, да ће Срби бити почишћени из Хрватске, изговорила је Ружа Томашић, председница Хрватске конзервативне странке и посланица у ЕУ парламенту.

– Ако Хрватска почне чистити своје двориште, јако пуно Срба из Хрватске ће морати ићи у Србију – рекла је она.

Ову можемо рећи усташку изјаву одмах је осудио Миодраг Линта, председник Коалиције удружења и позвао Мартина Шулца , председника Европског парламента да хитно реагује!

Miodrag Linta

Линта је подсетио да Томашићева редовно позива на насиље, али и да јој линч и говор мржње нису страни. Истоврмеено је позвао Хрватску да усвоји декларацију како би се зауставило насиље према преосталим Србима у Хрватској.

– Њене изјаве само потврђују да веома жали што њен политички узор Фрањо туђман није још деведесетих протерао и оно мало Срба што је остало у Хрватској – истакао је Линта.

Реторика Томашићеве представља јак емотивни ударац и изазива огорчење жртава српске националности које су прошле кроз патње деведесетих година.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар