Почетна » Понош: Колоне су тактика, да видимо шта је циљ

Понош: Колоне су тактика, да видимо шта је циљ

од Други Пишу
0 коментар

Опозиционо груписање треба да буде примерено циљу који опозиција постави пред себе, рекао је у интервјуу за нови број недељника Време, Здравко Понош, лидер странке Србија Центар.

“Једна или више колона треба да буду тактика да се оствари тај циљ. Једна је тактика ако је циљ победа, а друга ако је циљ да се уздрма режим”, каже Понош напомињући да је тактика је и то како се опозиција групише пре, а како после избора, ако на њима поситигне добар резултат.

“Оно што није поштено према гласачима опозиције је да заговарамо једну колону, тврдећи да то радимо јер је то пут ка остварењу неког плана за победу, а да се иза сцене прерачунавамо на 60-70 мандата. То није план за победу. То је план за опозиционо животарење и скривање у чопор”, каже Понош”.

Понош сматра да је председник Вучић тему избора успешно употребио за одвлачење пажње јавности иопозиције од догађаја у Бањској. “Народски речено, Вучићу су спале панталоне, а онда је он преко ограде бацио коску звани избори. Опозиција је отрчала по ту кост, и не обраћа пажњу на његову голотињу. Дочим цео свет пролази поред њега и фотографише га обнаженог. Но, њему је важно да га не виде опозиција и његови гласачи”.

Понош каже да тема треба да буде одговорност председника Вучића за догађаје у Бањској, а не датум избора. По његовим речима “десница је доста млитаво реаговала на те догађаје”. Што се тиче проевропске опозиције Понош каже да какве год биле разлике међу овим странкама по косовском питању, ” оне су могле да се уједине око питања штете коју је Вучић нанео интересима Србије и Срба на Косову. Сви дакле имају основа, од крајње левице до крајње деснице, да му поруче: ама, човече, шта уради, па за ово мораш да одговараш”.

Поредећи данашњу ситуацију са оном у 90-тих година када је опозиција имала контакте са државним структурама, Понош каже да је то данас теже јер је “режим све ове године постављао кадрове искључиво по критеријуму лојалности, а не способности”. Он констатује да је таква кадровска политика довела до ситуације да је “Вучић претња сам себи, јер се окружио људима без интегритета…, нема никога око себе који би му скренуо пажњу да прави глупости, и зато их он све чешће прави. Једини који можда може да му каже да нешто није у реду јесте – Сузана Васиљевић. Она, рецимо, може да се не сложи са бојом кравате коју је одабрао”.

Можда ти се свиди

Оставите коментар