Почетна » Понош: Вучић се хвали како полиција јури грађане као зечеве, то није нормално

Понош: Вучић се хвали како полиција јури грађане као зечеве, то није нормално

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Гостујући у вестима на телевизији Нова С лидер странке Србија центар генерал Здравко Понош рекао је да је Вучић јуче на протестима урадио оно чега се дуго уздржавао, извео је униформисану полицију да бије народ и примени прекомерну силу.

По Поношевим речима „Вучић се, док грицка јабуку, хвали како полиција јури грађане као зечеве. Како може да ликује због тога председник државе? Он има неки проблем у одрастању“ – каже Понош и поручује му „дечко потражи помоћ“.

Понош каже да су представници опозиције покушали да мирно уђу у градску кућу и да она јесте слободна јер је опозиција победила на изборима. Владимир Обрадовић који је члан привременог органа пробао је мирно да уђе у зграду где има канцеларију али полиција није то дозволила. Дозволила је Шапићу који има исто толико права колико и Обрадовић. Након тога су убачени хулигани који су исценирали насиље Понош је поставио питање „како то да полиција може да буде унутра а Обрадовић не уместо да је обрнуто.“

Ко крене на овакав насилан начин према грађанима он лако оде корак даље, каже Понош. “ Вучићу није још много остало, то се видело по његовом психичком стању. Ако крене стопама Милошевића и Радета Марковића, следећи корак су политичка убиства, а то се никад не заврши добро.“ Понош каже да је подсетио да су људи на позицијама министра полиције, чланова РИК-а и судије у Македонији због сличне крађе на изборима завршили у затвору.

На питање да прокоментарише изјаве америчког амбасадора Хила и руског Боцан Харченка који су сагласни да су ови избори били фер Понош је рекао да би било боље да је амбасадор Хил отишао на одмор као што је препоручио грађанима Србије. „Могао је са Харченком на пецање“ и тамо могу да причају „риболовачке приче“. Додао је и да је Хил “ промашио век“ јер се често саопштења амбасаде, након тога, покривају саопштењима из Стејт департмента.

„Ми ћемо наставити да радимо свој посао и никада се не бих мењао за подршку споља уместо подршке грађана Србије, ово није борба за мандате ово је борба за отети град и слободу“ рекао је Понош. Ово ће бити дуга борба и треба бити упоран. Било би добро да се штрајкови глађу заврше, позивам Маринику и колеге који штрајкују глађу да то окончају. Њихова жртва је за поштовање, али над њиховим жртвом Вучић ликује уместо да је уважи. То му не треба пружити.

Можда ти се свиди

Оставите коментар