Почетна » Прва реакција из СНС: Ђука каже да Шапић треба да поднесе оставку ако је одобрио намештање тендера

Прва реакција из СНС: Ђука каже да Шапић треба да поднесе оставку ако је одобрио намештање тендера

од Други Пишу
0 коментар

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић огласио се поводом најновије афере градских власти у којој је шеф кабинета градоначелника Александра Шапића компанији Кенткарт нудио посао на намештеном тендеру, уколико пристану на споразумни прекид уговора. Ђукановић каже да уколико је ово тачно, градоначелник Београда треба да поднесе оставку, док његов шеф кабинета треба да буде процесуиран.

„Пажљиво сам преслушао снимак који је БИРН објавио у вези „предлога“ раскида сарадње града Београда са фирмом „Кенткарт“ коју је изнео шеф кабинета градоначелника Београда. Прочитао сам изјаве људи из фирме „Кенткарт“. Више је него јасно да правосудни органи морају најхитније да реагују. Уколико је заиста тачно да је људима из „Кенткарта“ понуђено да пристану на раскид уговора, а да им се за узврат понуди неки други посао кроз намештену јавну набавку, уз најаву да ако не пристану имаће рат са градском управом, то је за процесуирање и моменталну смену оног ко им је то понудио“, написао је Ђукановић на Твитеру и додао:

„Уколико је то урадио уз одобрење самог градоначелника, градоначелник хитно оставку да поднесе. Поштујем претпоставку невиности, па зато увек у оваквим ситуацијама користим условне реченице, јер држим да је можда нешто истргнуто из контекста или намерно намонтирано, али како год, ово мора да се доведе до краја. Апелујем на надлежне да покрену истрагу“.

 

Подсетимо, Ненад Милановић, шеф кабинета градоначелника Београда, нудио је представницима турске компаније Кенткарт да ће им наместити тендер за нови посао – одржавање и унапређење система за наплату карата и управљање возилима у јавном градском превозу – уколико пристану на споразумни раскид постојећег уговора из 2021. године, показују аудио снимци са два састанка који су одржани у згради Скупштине Града Београда до којих је дошао БИРН.

Представници Кенткарта су ову понуду одбили.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs, Filip Krainčanić/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар