Почетна » Како је теоретичар завере Саша Боројевић постао један од носилаца листе СНС за Београд

Како је теоретичар завере Саша Боројевић постао један од носилаца листе СНС за Београд

од Други Пишу
0 коментар

Међу носиоцима изборне листе „Александар Вучић – Београд сутра“, коју је Градска изборна комисија прогласила у понедељак, налази се и дипломирани менаџер Саша Боројевић, познат по ширењу теорија завера на друштвеним мрежама и медијима са националном фреквенцијом.

Боројевић се на изборној листи СНС нашао као носилац и кандидат (21. место) у име удружења грађана „Породични аларм“, које се декларише као „иницијатива свих нас за спас менталног и духовног здравља деце”.

Циљеви тог удружења су, између осталог, „враћање породичних вредности, морала и етике”, да се ТикТок и Снапцхат укину за децу испод 16 година, као и да Јутјуб буде под контролом РЕМ-а.

У иницијативи „Породични аларм“ сматрају и да треба озбиљно размотрити питање ограничавања приступа интернету и друштвеним мрежама за децу и млађе малолетнике јер, како тврде, деца до 16. године живота „немају никакву потребу да буду корисници друштвених мрежа“.

Гостујући на ТВ Информер, Боројевић је 27. марта изнео мишљење о нестанку Данке Илић (2) из Бора, истичући да је „убеђен да је у питању отмица, а не нестанак“.

Додао је и да се поставља питање да ли се ради о договореном или типованом киднаповању“, а изнео је и тврдњу да се „црвени пик-ап данима појављивао по Бору и делио деци слаткише“.

На истој телевизији, Боројевић је у својству „друштвеног аналитичара“ почетком фебруара изјавио да је „циљ опозиције да пљувањем сопствене државе и народа покушају да дођу до власти у Републици Србији“.

„Наше опозиционе муве лете у Брисел у нади да ће пљувањем своје земље доћи до користи. Њима је циљ да кроз разарање Русије униште и православље као целину“, поручио је том приликом Боројевић.

У фокусу јавности био је и крајем фебруара, када је на је на свом Фејсбук налогу, на ком има 33.000 пратилаца, таргетирао вртић у Темерину због пројекта о родној равноправности.

Једнакост између дечака и девојчица представио је као „индокринацију деце“, а његове тврдње изазвале су лавину коментара, махом претњи и увреда, усмереним ка запосленима у тој предшколској установи.

Неколико месеци раније, Боројевић је у јеку изборне кампање, заједно са тадашњом премијерком Аном Брнабић, гостовао у емисији „Хит твит” на телевизији Пинк, у којој је био представљен као „аналитичар” и борац за очување породичних вредности.

Поповић (ССП): Боројевић заслужио да постане партнер СНС
Председница Странке слободе и правде Београд и народна посланица Мила Поповић оценила је да је Саша Боројевић „заслужио да постане партнер СНС”, додајући да се изрека „с ким си такав си“ најбоље види на београдској напредњачкој листи, на којој је, поред Шапића, Дачићевих социјалиста, Шешељевих радикала и Вулинових јуловаца, додат и представник теоретичара завере за које је, подсећа Поповић, Вучић тврдио да су луди и да нема шта да разговара са њима.

„Стављањем Боројевића на своју листу, СНС је доказао да Београђанима нуди само опасне лажи и теорије завере, али и да увек могу горе“, истиче Поповић и закључује да је сада сваком добронамерном човеку јасно одакле Шапићу чудне приче којима покушава да покрије неспособност, корупцију и хаос у Београду, али и вредносни систем свих који су пристали да буду у друштву са човеком који без морала и саосећања сваку тему користи за промоцију својих срамних теорија завере којима нема места у нормалном друштву.

Боројевић је познат и гледаоцима Јутјуб канала Балкан Инфо, телевизија Хепи и Пинк, на којима је често износио тврдње о непостојању климатских промена, дезинформације о легализацији педофилије у европским земљама, анти-ЛГБТ ставове, уз антиглобалистички наратив, отпор „корона мерама” и вакцинама, али и залагање за ветеринарски ивермектин као вид лечење оболелих од ковида.

У пролеће 2019. Боројевић је на Пинку показао слику младог Албанца који рукама показује симбол „двоглавог орла”, тврдећи да је то власник пекаре „Рома” у Борчи. Иако ће се испоставити да та информација није била тачна, у наредним данима је прави власник, Мона Ђурај, добијао претње смрћу, а припадници Левијатана су пекару гађали свињским главама.

Саша Боројевић је рођен у Београду, 1973. године. Завршио је Машинску школу „Први мај“, док је Вишу економско-комерцијалну школу и Факултет за услужни бизнис завршио у Новом Саду.

Printscreen YouTube/BALKAN INFO – Zvanični kanal

Никола Којић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар