Почетна » СРЦЕ: Понош, Лутовац, Зеленовић и Чобану потписали декларацију о заједничком деловању

СРЦЕ: Понош, Лутовац, Зеленовић и Чобану потписали декларацију о заједничком деловању

од Други Пишу
0 коментар

У Новом Саду потписана је декларација о заједничком деловању странке Србија Центар, странке Заједно, Демократске странке и мањинске Румунске партије. Председник странке Србија Центар генерал Здравко Понош на трибини, која је организована овом приликом, на питање зашто ове четири странке потписују декларацију о заједничком деловању рекао је да ове организације већ дуже време сарађују и организују трибине по Србији.

Створена је потреба да одемо даље и да формализујемо ту сарадњу стављањем потписа на овај документ. То није никакав коалициони папир већ показивање воље да сарађујемо и радимо заједно. Отворени смо за сарадњу са другим политичким актерима.

Рекао је и да је сарадња међу опозиционим странкама могућа на неколико нивоа: први ниво је сарадња око борбе за изборне услове, на том нивоу можемо да сарађујемо са свима који су опозиција режиму. Други ниво јесте програмска блискост где су ове организације и трећи ниво јесте синергијски ефекат где се треба видети да ли је боље да неко са неким иде заједно или не.

Упитан о протестима и њиховом наставку Понош каже да је режим учинио све да анестезира грађане, међутим буђење из те анестезије било је болно након трагедије која нам се догодила. После тог буђења више неће бити могуће успавати грађане “ Србија више неће бити иста.“ -рекао је Понош и додао, да ако ова власт не испуни захтеве протеста, а показује се да неће, то ће морати неко други да уди након парламентарних избора -„Ми ћемо те захтеве испунити.“

Понош додаје да је штетно то што је режим развијао наратив да је Србија у ствари Вучић, то није прошло код грађана у Србији али на жалост пролази код странаца „На промени тог наратива ћемо морати да радимо.“ каже Понош. Коментаришући међународну позицију земље Понош каже да се у Берлину “ јако лоше пише“ о Србији и Вучићу а „извињење“ због Гашића није само понижење за Вучића већ и за све грађане Србије.

На питање шта прво треба урадити након победе над овим режимом Понош је рекао да је данас све у очајном стању и да режим разваљује све па чак и полицију разваљује симболички смењујући поштене полицајце. Једна од првих ствари треба бити оспособљавање полиције и правосуђа за борбу против криминала и корупције. Рекао је и да режим није створио услове за криминал и корупцију већ је режим у овој земљи „оличење криминала и корупције“ и због тога нам је потребна лустрација. Мора се утврдити ко је крив -закључује Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар