Почетна » НОВЕ ФУНКЦИЈЕ – ВЕЋЕ ЗАРАДЕ Вучић примио прву председничку плату, а Гашић као директор БИА. Оволико им је „легло“

НОВЕ ФУНКЦИЈЕ – ВЕЋЕ ЗАРАДЕ Вучић примио прву председничку плату, а Гашић као директор БИА. Оволико им је „легло“

од admin
0 коментар

Александру Вучићу порасла су примања након што је са функције премијера прешао на председничку и он сада месечно зарађује 16.000 динара више. Плату из државног буџета, после паузе од годину и по дана, поново прима Братислав Гашић, нови директор БИА и она је значајно већа од Вучићеве.

Ступањем на председничку функцију Александар Вучић аутоматски је добио и већу плату, па сада прима око 128.000 динара. Иако је као премијер имао већа овлашћења и одговорност, на тој позицији месечно је зарађивао око 112.000 динара.

Судећи по његовој имовинској карти, која је објављена на сајту Агенције за борбу против корупције, остали подаци о његовој имовини се нису променили. Српски председник има само једну некретнину и то гарсоњеру од 30 квадрата, а не поседује аутомобил нити уштеђевину.

За разлику од њега, Братислав Гашић, који је до фебруара 2016. године био на функцији министра одбране, као директор БИА има далеко већу плату, озбиљне некретнине, скупоцен аутомобил и своју фирму.

У Гашићевој имовинској карти, која је јуче објављена на сајту Агенције за борбу против корпције, стоји да месечно зарађује око 189.000 динара, што је за чак 61.000 динара већа зарада од председничке, коју прима Вучић. Овакав однос зарада донекле је био и очекиван, будући да и директори јавних предузећа имају већа примање од највиших државних функционера.

Bratislav Gašić

Братислав Гашић

Осим што има високу плату, нови директор БИА има и две велике куће – једну четворособну, која има површину од 360 квадрата, и једну трособну од 250 квадрата. Гашић поседује и аутомобил марке „ауди Q7“ из 2007. године, а још једна новина у његовој имовинској карти је стопостотно власништво у компанији „Сацо“, која се на његово име није водила од маја 2014. године.

По писању медија, може се закључити да је у питању породична фирма, која очигледно успешно послује. Наиме, у његовом извештају о имовини стоји да је номинална вредност њених акција износи 125,5 милиона динара, што је више од милион евра.

Наташа Латковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар