Почетна » Сви виде, али нико из власти не реагује на терор СНС шерифа Лукија: Министар потврдио да су деца из Пећинаца неправедно избачена из вртића

Сви виде, али нико из власти не реагује на терор СНС шерифа Лукија: Министар потврдио да су деца из Пећинаца неправедно избачена из вртића

од Други Пишу
0 коментар

Ђорђе Милићевић, министар без портфеља који по овлашћењу председнице Владе преузима овлашћења министра просвете до избора новог министра у свом одговору посланику и председнику Демократске странке Зорану Лутовцу потврдио је да су деца у Пећинцима, чији су родитељи неподобни за власт, мимо Закона исписана из вртића “Влада Обрадовић Камени”, пише портал „Ин медиа“.

Како се наводи, након одговора министра, Зоран Лутовац је на седници републичког парламента упитао због чега се ни након потврде ресорног министарства не предузима ништа како би се деца вратила у вртић а одговорни били адекватно санкционисани, преноси „Ин медиа“.

О одговору министра Милићевића, у који је ИН Медија имала увид, се наводи да “полазећи од стратешких приоритета и прописа којима се уређује остваривање делатноси предшколског васпитања и образовања, указујемо да дете које је већ уписано у предшкослку установу оставрује право на квалитетно васпитање и образовање до поласка у школу и нема потребе да се уписује сваке годиине”.

Управо овај део одговора министра је био и аргумент једне од мајки из Пећинаца, Јелене Мажић која је на то више пута безуспешно указивала.

Министар Ђорђе Милићевић је у свом одговору, између осталог, навео да су се стекли услови да покрајински просветни инспектори поднесу прекршајну пријаву против директора ПУ “Влада Обрадовић Камени“.

Међутим, и поред тога деца и даље не похађају вртић нити су било какве санкције спроведене против надлежних из предшколске установе у Пећинцима.

Мајке деце из Пећинаца, чијој деци је онемогућено да иду у вртић, Јелена Мажић и Јелена Михајловић, обратиле су се више пута јавности и навеле да су њихова деца незаконито избачена из вртића, “обележена од стране локалног моћника Милорада Пантића Лукија”. Како ИН Медија сазнаје, у међувремену је син Јелене Мажић уписан у вртић док је ћерка и даље на листи чекања.

Када је реч о другој мајци из Пећинаца, 5. јуна је одржано суђење Јелени Михајловић, против ње је поднео тужбу управо Милорад Пантић Луки. У тужби се, између осталог, наводи да је Јелена Михајловић у више наврата гостујући на телевизијама Нова С и Н1 као и на свом Фејсбук налогу објавила “инкримисане речи увредљве садржине према Милораду Пантићу.”

Председник Српске напредне странке за општину Пећинци, Милорад Пантиућ Луки поднео је приватну тужбу због клевете и против председника окружног одбора и председника општинског одбора Демократске странке у Пећинцима, Николе Мажића.

Foto:N1/Nova.rs/Shutterstock

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар