Почетна » Заменик градоначелника би у владу: Весић се нуди за министра

Заменик градоначелника би у владу: Весић се нуди за министра

од admin
0 коментар

 

Према речима саговорника Нова.рс из добро обавештених извора, Весићево име се у неформалним разговорима све чешће спомиње као једно од министара у будућој влади, а и он сам је изразио жељу да пређе у републичку власт.

Добар војник СНС

“Горан Весић се добро показао у граду и био је врло користан за СНС. У странци се веома поштује његов ангажман на кључним пројектима у Београду, а показао се и као веран кадар власти и Александра Вучића, који се не либи отворене конфронтације са представницима опозиције”, наводи саговорник нашег портала.

Поред тога, као разлог премештања Весића у Немањину 11, спомиње се и лош рејтинг који Весић има међу бирачима.

“Иако се у странци посматра као добар војник, Весић међу бирачима има изразито негативан рејтинг, чега су у СНС врло свесни. С обзиром да нас градски избори очекују за две године, процена је да би било добро склонити Весића из видног поља Београђана. Слична је ситуација била и на прошлим изборима, када се он минимално појављивао у кампањи, управо из овог разлога”, додаје наш саговорник.

Михајловић: Цепање ресора није добро

Када је реч о ресору који би Весић могао да поведе спомињу се саобраћај, који би се издвојио из области коју води Зорана Михајловић или министраство Трговине, туризма и угоститељства, које је до сада водио Расим Љајић.

У том смеру води и недавна изјава министарке Михајловић, која је оценила да било какво цепање ресора не би била добра идеја.

 

“Сматрам да људе треба бирати према способности да управљају пројектима и да ли умеју да окупе људе који имају капацитете и знају да раде. У министарству које водим направљен је систем који мора да води способан менаџер који уме да управља пројектима и тај ресор не треба делити, јер су уско повезане области, али све је на столу”, рекла је Михајловић у писаној изјави.

Програмски директор Цесида Бојан Клачар каже да српска јавност никада није имала мање информација о будућем саставу владе.

Ко би могао да га замени?

“Раније је и у медијима и у јавности било доста имена која су се појављивала као потенцијални кандидати за министре, а ти људи су углавном касније и преузимали функције. Сад су све те информације врло штуре, што говори или да уопште нису донете одлуке о саставу владе или да је стратешки решено да се не лицитира са именима у јавности. Вероватно само неколико људи најближих Вучићу знају та имена”, каже Клачар.

Ипак, мисли да је могућност да Весић преузме неко министарство мало вероватно.

“Имајући у виду његову улогу у граду и то да је он практично постао заштитни знак управљања Београдом, много више него сам градоначелник, не верујем да би био склоњен са тренутног места. Питање је ко ги могао да замени, а поред тога, не видим који би ресор Весић могао да води, кад је реч о његовој политичкој биографији. Зато сам скептичан према овој идеји”, додаје Клачар.

Овим поводом контактирали смо и Горана Весића, али он није одговарао на питања портала Нова.рс.

Јелена Јеловац    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар