Почетна » Овако изгледа рута 10. протеста: Грађани иду испред полицијске станице

Овако изгледа рута 10. протеста: Грађани иду испред полицијске станице

од Други Пишу
0 коментар

Наредни протест „Србија против насиља“ одржава се у суботу, али је промењено врема почетка тог скупа и рута којом ће се кретати грађани.

Како је најављено, протест у Београду почеће испред Скупштине Србије у 19 сати, а одатле ће се колона грађана кренути Таковском улицом и стати испред РТС.

Демонстранти ће ту подсетити јавни сервис на захтев протеста о смени руководства РТС.

Затим се штења наставља Цивијићевом улицом до полицијске станице у 29. новембра.

Зоран Лутовац, посланик ДС, објаснио је зашто се шета до те полицијске управе.

„Кључна тема је подршка инспекторима Миленковићу и Митићу и свим часним полицајцима који желе да се професионално баве својим послом. Уместо да су добили одликовања, они се прогањају. Не смемо да допустимо да их прогута мрак. Као што нисмо то дозволили у случају Александра Обрадовића, нећемо ни у њиховом случају. Позивамо грађане да се заједно упутимо доле и подржимо их“, рекао је Лутовац и додао да ће се у другим градовима протести одржавати другим данима.

Протести у другим градовима у Србији одржаваће се другим данима. Према информацијама Нова.рс, протест у Крушевцу требало би да буде одржан у четвртак, а у Јагодини у петак.

Ипак, детаљи о треминима биће познати наредних дана.

Подсећамо, грађани на протестима траже смену министра полиције Братислава Гашића и директора БИА Александра Вулина, смену руководства РТС-а и свих чланова РЕМ-а, одузимање националне фреквенције ТВ Пинк и Хепи, укидање ријалитија који промовишу мржњу и насиље, гашење таблоида који пропагирају насиље и крше кодекс.

Протесте организују део опозиционих парламентарних странака – Странка слободе и правде, Демократска странка, Покрет слободних грађана, Народна странка, странка Заједно, Зелено леви фронт/Не давимо Београд.

Foto: Nova.rs; Google maps

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар