Почетна » Милош Вучевић поднео кривичне пријаве против браће Вучић због „Јовањице“

Милош Вучевић поднео кривичне пријаве против браће Вучић због „Јовањице“

од admin
0 коментар

 

Он је новинарима рекао да је то учинио као грађанин, да није навео квалификацију кривичног дела, као и да пријава садржи хронолошки поређане све изјаве и наводе појединих политичара у медијима и на друштвеним мрежама.

Вучевић је објаснио да су то информације које су узнемириле јавност и не могу никог оставити равнодушним, а грађани Србије морају да сазнају истину.

„Тужилаштво мора да утврди истину и онда идемо даље. Сигуран сам да ћемо у кратком року видети шта ће тужилаштво урадити“, рекао је он.

Како је истакао Вучевић, ако се утврди да сви наводи о умешаности браће Вучић нису тачни, онда су они који су то пласирали говорили гнусне лажи и потребна је њихова одговорност због тих неистина и узнемиравања јавности.

Он је напоменуо да је 20 дана чекао да види да ли ће тужилаштво реаговати и када то није урадило, поднео је кривичну пријаву, јер јавност заслужује да зна да ли су оптужбе тачне или су „гнусне лажи и клевете“.

Коментаришући оптужбе опозиције да је кривична пријава коју подноси лажна, Вучевић је нагласио да то говори о онима који то тврде, јер то значи да сами признају да су 20 дана износили лажне оптужбе.

„Тиме признају да су говорили неистине, јер је кривична пријава заснована на њиховим наводима“, констатовао је он.

Вучевић је рекао и да је, с обзиром на узнемиреност јавности и друштвену опасност, тражио од тужилаштва да предмет иде у хитно процесуирање.

На питање о наводним поделама и клановима у СНС, Вучевић је одговорио да они који такво нешто тврде то говоре у циљу да се побегне од теме због које је поднео кривичну пријаву.

„Да ли неко мисли да, ако постоји подела, ми то не би решили на Главном одбору за 24 сата“, запитао је.

Александар Вучић рекао је раније да ће Вучевић поднети кривичну пријаву против њега за случај „Јовањица“, јер, како је рекао, нема смисла да 500 пута одговара на исте „глупости о којима неко говори, а не подноси кривичну пријаву“.

„То је смисао свега и људи ће чути за седам, 10 до 15 дана. Предато је све оно што су наводили протеклих дана“, рекао је Вучић.

Опозиција тврди да је власник „Јовањице“, на којој је откривена плантажа марихуане, приликом привођења телефоном звао Вучућевог брата Андреја.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар