Почетна » Гајић: Коалиција Народне странке и ДЈБ може да освоји четири одсто гласова на новим београдским изборима

Гајић: Коалиција Народне странке и ДЈБ може да освоји четири одсто гласова на новим београдским изборима

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Кандидат за председника Народне странке Владимир Гајић изјавио је да би коалиција Народне странке и Доста је било могла да освоји четири одсто гласова на поновљеним градским изборима у Београду, имајући у виду резултат на претходним изборима.

„Врата наше коалиције за београдске и локалне изборе су свима отворена, на првом месту мислимо на Двери, а онда и на све остале, без обзира да ли је реч о политичким странкама или о грађанским покретима. Немамо ни идеолошке препреке и можемо са свима да разговарамо и сарађујемо, јер је реч о локалним изборима“, рекао је Гајић телевизији КТВ из Зрењанина.

Гајић је навео да је, без обзира на лош резултат на децембарским изборима, Народна странка у многим сегментима, као што су програм, квалитет врха странке и чланства, можда и најквалитетнија странка у Србији, али питање је зашто то није дало „било какав резултат“, и додао да је један од разлога и кампања која је против претходног председника Народне странке Вука Јеремића вођена 10 година.

„Програм Народне странке је српски програм и зато је важно да он никако не пропадне. Потребна нам је интегралистичка политика на нивоу политике, културе и просвете, која ће нас чинити јединственим у стварима о којима не би требало да буде никаквих спорова. Зато је наша политика отворена не само за оне којима је на првом месту национална политика, него за све, и у том смислу би и грађанска опција требало да размисли и да се мења“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је, када је реч о власти на републичком нивоу, без сарадње на десници, а потом и сарадње деснице са прозападном опозицијом, немогуће угрозити власт СНС-а и да ће опозиција срљати из пораза у пораз док се та лекција не научи.

„Да би опозиција победила режим СНС-а, она мора да узме најмање пола милиона гласача владајућим странкама. Десница једина може да освоји гласове патриотског бирачког тела, које је убедљиво највеће у Србији, јер се гласови СНС-а никада неће прелити прозападној опозицији“, додао је Гајић.

Гајић је рекао да „режим предаторски ради“ на томе да никада не буде успостављена озбиљна сарадња на десници, јер би та сарадња донела десници веома добар изборни резултат и отворила би перспективу узимања гласова режиму.

„СНС ради исто што и некада режим Слободана Милошевића – бира себи противника за којег зна да никада не може да га победи на изборима. Зато СНС ’пумпа’ Ђиласову опозицију, гађа је медијском артиљеријом и проглашава их за издајнике, а себе представљају као патриоте“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар