Почетна » УОПС: Познат потпис на плакатима на Врачару против Ђиласа, Јеремића и Бајеца

УОПС: Познат потпис на плакатима на Врачару против Ђиласа, Јеремића и Бајеца

од admin
0 коментар

 

„Све ово се дешава у непосредној близини школе коју похађају деца Драгана Ђиласа и шета породица Вука Јеремића. Посебно је питање шта је непосредни повод ове ноћне акције и да ли је Андреј Бајец на фотографијама само зато јер се режим боји истине и онога о чему говори и против чега се бори Јелисавета Василић“, наводи из УОПС и додају да у нормалном друштву политичке разлике постоје јер се и у њима огледа борба за изградњу боље државе за сву децу која у њој живе.

„Само у недемократским државама режим се обрачунава са политичким противницима, не презајући чак да застрашује њихове породице и децу. Потпис на плакатима је очигледан. Некада ангажује навијаче да линч спроводе бакљама и дреком, а сада ангажују своје таленте зла да дизајнирају прецизан напад на мир нечијих породица“, нагласили су.

УОПС истиче да је то јасна порука претње свима онима који нису део режима, а дигну свој глас, јер су, како подсећају, „сличном линчу подвргнути и независни интелектуалци и грађани који искажу свој став, а он се не допадне режиму“.

„Немамо илузије да ће МУП ухапсити починиоце и заштитити породице и децу, али ни инспиратори и извршиоци оваквих и сличних дела не треба да имају илузију да након смене овог режима неће, пред законом, одговарати за своје поступке“, закључено је у саопштењу.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар