Почетна » Народна странка Гроцка: Позваћемо грађане Гроцке на блокаду пута

Народна странка Гроцка: Позваћемо грађане Гроцке на блокаду пута

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Општински одбор Гроцка Народне странке истиче да ће позвати грађане на блокаду пута, уколико градска власт под хитно не реши проблем Смедеревског пута, јер овај проблем представља још један показатељ немара градске власти за потребе становништва на рубним београдским општинама.

Већ данима, Смедеревски пут је у полублокади због поправки које већ по ко зна који пут обавља властима блиска фирма ,,Конвар“ на топловоду који повезује градску депонију у Винчи и Устаничку улицу. Саобраћај је у колапсу, колонa аутомобила и аутобуса километарска, чекање неподношљиво, јавни превоз у расулу. Нико од надлежних није осетио потребу да се обрати становницима насеља дуж Смедеревског пута, да им се извини, да било какво објашњење и информише их колико ће ова агонија, овај безочни малтретман и шикана трајати. Ни на једном официјелном порталу или сајту града Београда нема ни најкраће информације о овим радовима. Постоји детаљан списак са свим улицама на којима се изводе макар и најситнији радови, али на њему нема радова на који се обављају на Смедервском путу.

Да ли је житељима општине Гроцка могуће послати прецизнију и јаснију поруку? За градске и општинске власти они не само да су небитни, већ они готово и да не постоје. До овог тренутка, а агонија и даље траје, нико ни не покушава да дође до било каквог одговора. Људи апатични, глава угнутих у рамена, гавељају сатима на путу до посла и од посла. Нема чак ни псовки, одсуство било какве реакције.

Заморно је и мучно водити књиговодсто напредњачких обмана и изневерених обећања. Чега год се дотакли суочавамо суморну слику преварених и изневерних грађана. Пословично, рубне општине, као што је Гроцка, ван су фокуса јавне пажње, запуштене, девастиране, препуштене локалним кадровима који немају ни воље, ни жеље, а ни неопходног знања да зауставе ову спиралу пропадања. Последњи пример преваре грађана Гроцке je oбећање да ће санирати деоницу Смедеревског пута. Иако су у више наврата давали обећања, гаранције, заклињали се да ће ово бити најургентније решено, до данас се нису померили с мртве тачке.

Посебан проблем је у чињеници да деца тим путем иду у школу и да је без тротоара њихова безбедност озбиљно угрожена. Да ли неко чека неку несрећу да би се уозбиљио и преузео одговорност? Наша је људска обавеза да прстом укажемо на све пропусте и јавашлук ове власти и да уложимо најоштрији протест због манифестованог немара и неодговорности. Знамо да је сваки апел на људе без савести упитан, али је наша обавеза да сталним притисцима и прозивкама покушамо да присилимо власт да чини оно што је њихова законска облигација, наводи се у саопштењу Народне странке Гроцка.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар