Почетна » Слушај сад, научи нешто: Како Вучић дисциплинује сараднике

Слушај сад, научи нешто: Како Вучић дисциплинује сараднике

од admin
0 коментар

Све се одвија на свечаности организоване поводом пуштања у саобраћај другог колосека обилазнице око Београда дужине 7,7 километара, од моста на Сави код Остружнице до Орловаче. Забринути грађанин обраћа се министру Момировићу због проблема око експропријације. Министар каже „нема смисла заиста, сложићете се да је ово свечан чин“.

И тада наступа председник.

„Полако, не слажем се, и не интересују ме свечани чинови. Могу да Вас замолим да останете са (директором Путева Србије Зораном) Дробњаком да у току дана решите проблем, и да пошаљете мени писмо, па ћу ја сам проверити. Не интересује ме где је проблем – решите проблем“.

А онда се обратио Момировићу:

„Да научиш нешто. Најгоре је кад ти се неко обрати, а теби није пријатно, и ти му кажеш: „ово је свечани тренутак“, шта ме брига што је свечани тренутак, реши проблем, слушај сад“.

Председниче немојте да ме продате

Постиђени министар овог пута није рекао „немојте да ме продате“ као што је ономад рекао директору Путева Србије Зорану Дробњаку и његовом сараднику Миодрагу Јоцићу, у ванредној контроли радова управо на изградњи обилазнице око Београда.

„Дошли сте ко Меси и Роналдо, дај завршите то, је*оте“. Човек има проблем, хоћете да вам ја мењам сијалице? То ми је први пенал, немојте ту да ме продате“, речи су Томислава Момировића, које су данима забављале јавност, након што је снимак доспео на друштвене мреже.

Није то јуче изговорио Момировић, али није искључено да је помислио. Свакако се прикључио листи оних сарадника које је Александар Вучић јавно критиковао и дисциплиновао.

Ко пије, а ко се бахати

Дробњак је и код Вучића био на тапету и то неколико пута. Председник Србије је током посете радовима на реконструкцији пута Нови Пазар – Тутин, ушао са њим у полемику око дужине пута, да ли је 90 или 105 километара. Раније га је Вучић прозивао због кашњења на седницу Владе, а истицао је често за свог сарадника да је склон којој „чашици више“, те да не зна ни где би путеви требало да иду.

„Ја знам да је Дробњаку јуче било најлепше кад је ишао да решава проблеме у Доњим Бањанима. Тамо су му сељаци дали четири, пет, шест чашица, али ја сам то одобрио да не буде да је он крив. Дробњак воли коју чашицу више, али добро ради. А једну си попио и за мене Дробњак“, питао је Вучић једном приликом директора Путева.

И бивши в.д директор Коридора Србије Зоран Бабић, био је дисциплинован и то више пута.

„Колико пута сам ти рекао Бабићу шта бре идеш на отмена летовалишта на Брионима и на Хвару. Имаш друга на Брионима? Нађи друга у Сопоту а не на Брионима, јер наш народ нема друга на Брионима“, критиковао га је Вучић због одабране дестинације за летовање.

Прозвао га је Вучић и због несреће на наплатној рампи Дољевац, зато што никада породици није изјавио саучешће.

„Мој по­сао је да изра­зим сау­че­шће љу­ди­ма, шта сам дру­го мо­гао да ура­дим. Ко­ли­ко је ме­се­ци про­шло, а то ни­је ура­дио онај ко је тре­ба­ло то да ура­ди. Сти­гао си да одеш у Гр­ч­ку, Пе­тро­вац, Брио­не и Ми­н­хен, а ни­си у Кња­же­вац. За­што је би­ло те­шко да оде­те до по­ро­ди­це и изја­ви­те сау­че­шће“, рекао је Вучић у једном од својих гостовања на телевизији Пинк.

Вања, знаш ли чији си?

Остаће упамћено и како је министру Вањи Удовичићи рекао да не зна којој нацији припада.

„Вањи је тешко да установи којој нацији припада. Не могу да кажем да је као сви Срби, пошто тешко да бих могао да кажем да је Србин. Човек воли да кука, то је невероватно”, рекао је Вучић, упитавши Удовичића:

„Вања, је л’ нешто није истина?“

„Председниче, све је истина што кажете“, одговорио му је Удовичић.

Критиковао је Вучић и бившег министра екологије из редова социјалиста Горана Тривана.

„Питао сам Ану Брнабић да ли је жив министар надлежан за животну средину, да се јави, каже нешто, пита нешто грађане“, рекао је тада Вучић.

Зашто нисте штитили Ану?

У септембру 2018. године, на седници ГО СНС у Сава центру, Вучић је критиковао страначке функционере и због тога што нису стали у одбрану Ане Брнабић, коју су прозивали представници опозиције. Он је том прилико рекао да странка мора да има борце, који ће се речима борити „за нормалну Србију“. У свом говору посебно се осврнуо на неактивност члана председништва и градоначелника Чачка Милуна Тодоровића.

„Где смо реаговали када је један од лидера запретио премијерки, коју сте ви изабрали овде, јер сам вас први питао да овластимо посланичку групу да јој да подршку, силовањем. Што Милуне ниси одржао конференцију за штампу у Чачку? Згрожен сам, нећу да прете нашим сестрама, ћеркама, мајкама силовањем“, рекао је тада Вучић.

Одговора, наравно, никад није било…

 

Јелена Јеловац, Нова РС

Можда ти се свиди

Оставите коментар