Почетна » ЗлФ: Европске зелене партије подржале ЗЛФ на конгресу у Лиону

ЗлФ: Европске зелене партије подржале ЗЛФ на конгресу у Лиону

од Други Пишу
0 коментар

Представнице Зелено-левог фронта Биљана Ђорђевић, копредседница ЗЛФ и Наталија Стојменовић, одборница ЗЛФ у Скупштини града Београда у претходном сазиву, учествовале у Проширеном конгресу Европске зелене партије у Лиону.

Овом приликом је наша делегација генералној секретарки и члановима Извршног комитета Европске зелене партије и зеленим посланицима и посланицама Европског парламента, представила ситуацију у Србији након избора. Ови посланици ће 8. фебруара бити у прилици да гласају за резолуцију ЕП о стању у Србији након избора.

Биљана и Наталија су се састале са неколико министара зелених партија у владама земаља чланица Европске уније, који су учествовали у раду Конгреса и упознале их са захтевима коалиције Србија против насиља за међународном истрагом која би детаљније испитала изборну превару на децембарским изборима. Сви саговорници су послали снажну подршку Зелено-левом фронту и грађанима и грађанкама Србије да истрају у борби за европску демократску Србију. Посебно је подвучено да се осим ванинституционалних морају користити и сва институционална средства борбе. За европске партнере је недопустиво да у земљи кандидату за чланство у ЕУ нема основних услова за одржавање слободних и поштених избора.

На Конгресу Европске зелене партије су изабрани носиоци листе европских зелених пред изборе за Европски парламент – Бас Ајекоут из холандске Зелене левице и Тери Рајнтке из немачког Савеза 90/Зелени. Изгласан је и Заједнички манифесто за европске изборе 2024. године, у којем се истиче да Европска унија мора одржати обећање дато земљама кандидатима за чланство, што укључује и Србију.

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар