Почетна » Понош: Писмо западних парламентараца је резултат озбиљног албанског лобирања, а Вучић лобира код Додика и Порфирија

Понош: Писмо западних парламентараца је резултат озбиљног албанског лобирања, а Вучић лобира код Додика и Порфирија

од Други Пишу
0 коментар

Озбиљно треба схватити писмо које су западни парламентарци упутили шефовима диломатије САД, В. Британије ЕУ, али специјалним изасланицима Лајчаку, Ескобару и Пичу, а којим се захтева промена курса према Србији у решавању косовског питања изјавио је председник странке Србија Центар Здравко Понош гостујући на телевизији Нова С.

“Ради се о писму које су потписали парламентараци из националних параламената земаља чланица ЕУ, В. Британије, САД, али и Европског парламента. Међу њима шефови парламентарних комитета за спољне послове В. Бритањие, САД и Немачке. Писмо је врло неповољно по Србију, користи се врло тврда реторика и тражи се промена курса према Србији што подразумева примену политике одвраћања, а то је термин који се користио у односу према бишем СССР”, рекао је Понош. Изнео је да нема дилеме да је овакво писмо резултат албанског успешног лобирања и запитао се шта је у међувремену радио званични Београд.

“Изгледа да је Вучић трошио време лобирајући на Пинку, код Порфирија, код Додика, водећи рачуна о перцепцији својих гласача, а не на реалној ситуацији.” Рекао је Понош и додао да “док се јавност анестезира рекламирањем оријентације ка западу у извођењу власника Пинка и уз помоћ америчког амбасадора, у сусрет нам иде брзи воз”.

“Има неких канцеларија на западу где више неће да дигну слушалицу кад Вучић зове. Ми можемо да ликујемо због Вучића али то није добро за ову земљу. Ако се настави са спољном политиком која не води рачуна о националним интересима већ о гласачком телу СНС-а стићи ћемо тамо где смо били пре 30. година, рекао је Понош.

Кад су избори у питању, Понош је нагласио да је неразумно потенцирање београдских избора. “Њих ће можда бити, али локалних ће сигурно бити. Шта брига грађане у Бачкој Тополи за београдске изборе, они имају своју муку. Тако је са сваким градом у Србији.”

Понош је нагласио став о потреби најшире опозиционе сарадње. Да би имали прелазну техничку владу, потребан је договор са Вучићем. Али да би имали најшири фронт усмерен на рушење власти СНС и формирање о широке временски орочене владе од садашње опозиције, довољно је да се опозиција договори. Та влада би требало да створи услове за нормалне изборе после 18 месеци.

Понош је рекао да не разуме дефинисање једне колоне коју помиње лидер ССП Драган Ђилас, а која подразумева проевропске организације које су у парламентуи и које организују протест. “То је неки нови допринос теорији где сад постоји левица, десница, либерали, зелени…, али и парламентарни организарториу протеста. Не разумем те Ђиласове идеје још од момета кад је скренуо код Абукеркија после прошлих избора и отитишао на разговор код Вучића, рекао је Понош.

Упитан да прокоментарише излазак Мирослава Алексића из Народне странке и најаву формирања покрета Понош је рекао да треба сачекати да се слегне прашина, али да је најважније да су обе стране и даље опозиција овом режиму и да нико није „продао душу ђаволу.

Можда ти се свиди

Оставите коментар