Почетна » Станковић: Највећи противник опозиције на изборима није СНС, већ ниска излазност

Станковић: Највећи противник опозиције на изборима није СНС, већ ниска излазност

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народног покрета Србије и народни посланик Ђорђе Станковић изјавио је да највећи противник опозиције на изборима 2. јуна није Српска напредна странка, већ ће то бити ниска излазност, због чега позива грађане да у што већем броју подрже промене.

Станковић, који је и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције „Бирамо Ниш“, оценио је да је СНС у Нишу одавно нервозна и на све начине покушава да нађе алтернативне листе које ће јој помоћи да постигне што бољи резултат, саопштио је НПС.

„Наша коалиција је прва, након СНС, предала листу, 29. априла, а непосредно пре тога у Нишу су се појавиле фантомске странке са непостојећим листама, којима смо се супроставили. Ми ћемо у Нишу бити под бројем два и боримо се да и у општинама изађемо под истим бројем на изборе. Планирамо позитивну кампању у Нишу. Грађанима је доста лоших вести. Наш циљ је да представимо план како ћемо да променимо наш град и на томе ће бити наш акценат“, додао је Станковић за ТВ Нова.

Према речима Станковића, у коалицији „Бирамо Ниш“ су људи који су активизмом заслужили да буду на тој листи, као и организације које су желеле да се нађу на листи која има шансу за победу.

„У Нишу 30 одсто града нема канализацију, а неки делови немају чак ни воду. Борба ће бити сваког дана и на сваком кораку и пре и после 2. јуна. Боримо се све време интегритетом, знањем и енергијом“, рекао је Станковић и најавио да ће обићи све делове града и сва села и показати да су ту за све Нишлије.

„Много је важно да се изађе на изборе и свако ко жели промене не сме 2. јуна да остане код куће”, казао је Станковић.

Станковић је измене Закона о јединственом бирачком списку, усвојене у петак у парламенту, оценио као важан корак и један од услова које је опозиција имала.

Иако су испуњена сва три услова која су тражили, то не значи да ће на овим изборима услови бити идеални, додао је Станковић.

„Грађани који су у последњих 11 месеци променили пребивалиште неће моћи да гласају на месту новог пребивалишта на изборима 2. јуна. Бирачки списак ће морати да се ревидира, односно сви они ће бити избрисани”, рекао је он и додао да има поверења у људе који ће бити у комисији која ће се бавити бирачким списком.

Према његовим речима, комуникација међу опозицијом је на високом нивоу и сви су спремни да пруже подршку једни другима.

„Када имате јасне циљеве онда је сам дан избора, као и кампања рутина. Резултат који остваримо 2. јуна трајаће наредне четири године. Ниш је први град који је променио локалну власт 1996. године. И даље влада атмосфера да промене са југа почињу“, рекао је Станковић и позвао грађане да подрже оне који „живе у Нишу и стварно се боре за свој град“.

Đorđe Stanković FotoNenad Stojnev

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар