Почетна » Зелено-леви фронт подржава захтеве возача хитне помоћи

Зелено-леви фронт подржава захтеве возача хитне помоћи

од Други Пишу
0 коментар

Зелено-леви фронт / Не давимо Београд пружа снажну подршку протесту возача хитне помоћи и других санитета у здравственим установама, који се данас одржава испред зграде Владе Републике Србије. Захтевамо да возачи хитне помоћи из унутрашњости имају исте плате као и њихове колеге у Београду, али и да се изврши преко потребно повећање плата возачима хитне помоћи и свим здравственим радницима.

„Више пута сам у Народној скупштини постављао питање Министарки здравља, Даници Грујичић, шта ће надлежно министарство учинити да се изједначе плате возача хитне помоћи, који у мањим градовима примају мање плате од њихових колега у већим градовима, а обављају исти посао. Захтевао сам и да реагује на незаконита умањења плата возачима хитне помоћи.“, изјавио је Роберт Козма, народни посланик Зелено-левог фронта.

„Већина возача хитне помоћи прима плату која је нешто мало мања од 50.000 динара, јер им се годинама плате обрачунавају и умањују на незаконит начин, обрачуном нижег коефицијента него што је законом прописано. Далеко мањи број возача хитне помоћи прима плату око 64.000 динара, јер су третирани на законит начин. Крајње је време да се ова неправда исправи“, додао је Козма.

Екипе хитне помоћи свакодневно спашавају животе наших грађана. У интересу свих грађана Србије је да знају да су возачи хитне помоћи и других санитета уважени на адекватан начин и да могу достојанствено да живе од сопственог посла. Зато уместо играрије са коефицијентима приликом обрачуна плата и тиме животима грађана Србије, потребно је да се повећају плате и побољшају услови рада свих здравствених радника – доктора, медицинских техничара и возача хитне помоћи, али и да се пружање хитне помоћи регулише засебним законом. Зелено-леви фронт / Не давимо Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар