Почетна » Поново пешице у Београд по децу

Поново пешице у Београд по децу

од admin
0 коментар

Нада коју је гајио Ђорђе Јоксимовић (44) да ће после три месеца борбе успети да врати кући своје троје деце истопила се јуче у крагујевачком Центру за социјални рад.

Ако ми држава не помогне, идем до Стразбура

Малишане је видео, али није могао да их врати кући. Зато је поново кренуо за Београд да тражи правду.

– Пре месец дана сам ишао до Београда пешице и тада су ме примили у Влади, у кабинету министра Александра Вулина. Добио сам сендвич, воду. Обећали су помоћ. Када сам се вратио кући, добио сам пријаву од Центра за социјални рад зато што сам штрајковао глађу у ходнику те установе четири дана пре пута. Данас ми је обећано да ће деца да ми буду враћена, то ми је рекла Дивна Арсић, из кабинета министра. Децу сам само видео, али их кући нисам одвео. Играо сам се са њима, купио сам им слаткише, играчке… Звао сам ту госпођу да је питам зашто не могу да узмем своју децу, а она ми је рекла да више није на том месту, да је писмо послато и да се обратим Центру за бригу о деци у Београду. Зато сада крећем пешице тамо – каже Ђорђе Јоксимовић.

За све то време док тражи своју децу, Ђорђе је добио велику помоћ од људи из Србије и иностранства. Створио је услове да у свом дому може да живе деца, увео је воду, направљено је ново купатило, дечја соба, нови подови. Добио је замрзивач, телевизор, огрев за целу наредну зиму, чак и фрезу за обраду земље. Има и обећање за посао и за бесплатно обданиште, али само ако му деца буду враћена.

– Хвала хранитељској породици из Тополе која брине о мојој деци. Али, ја сам отац и када ме виде, радују се, када се растајемо, лијемо сузе. Нисам крив за то што је моја невенчана жена, њихова мајка, оболела и што је на лечењу у психијатријској клиници. Волим своју децу највише на свету и борићу се за њих до краја. Није ми јасно зашто ме лажу, зашто обећавају нешто а после то не испуне. Ако ми ова држава не помогне, ићи ћу до Суда у Стразбуру, да тамо тражим правду – каже Ђорђе док излази из Центра за социјални рад после виђања са децом.

Крије сузе, али не може да сакрије своју немоћ да се избори са системом.
У помоћ Ђорђу Јоксимовићу је притекао и народни посланик и члан Скупштинског одбора за здравље и породицу Душан Милисављевић, који је обишао насеље Ждраљица код Крагујевца и тамо од комшија чуо да је он „добар човек који брине о својој деци“.

Центар ћути
У Центру за социјални рад су рекли да „деца могу да се врате родитељу“, али „тек онда када се стекну сви услови“. Шта је још потребно да се троје деце врате у насеље Ждраљица, нису се изјаснили.

Небојша Радишић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар