Почетна » Попусти за пензионере на гориво и путарину – најавио Синиша Мали

Попусти за пензионере на гориво и путарину – најавио Синиша Мали

од Други Пишу
0 коментар

Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Реља Огњеновић потписао је споразуме о сарадњи са представницима 16 привредних субјеката који су се прикључили пројекту „Пензионерске картице нове генерације”.

Међу потписницима споразума о сарадњи су Нафтна индустрија Србије (НИС), АМАН, Јавно предузеће „Путеви Србије“, београдски Дом за смештај одраслих и старих „Свети Трифун“, Специјална болница за неспецифичне плућне болести Сокобања, Атомска бања Горња Трепча, Очна кућа и Дијагностички центар Алберт Београд.

Министар финансија Синиша Мали, који је присуствовао потписивању споразума, рекао је новинарима да се до данас више од 600 компанија и институција прикључило пројекту „Пензионерске картице нове генерације” и истакао да ће „најстарији суграђани имати огромне користи, бенефите“ од те картице.

Он је навео да се до сада скоро 870.000 пензионера пријавило за нове пензионерске картице и навео да и даље могу да се пријављују.

Мали је рекао да, на пример, уговор са НИС предвиђа попуст за пензионере од један до три динара по литри горива у зависности од врсте горива, а са „Путевима Србије“ јефтинију путарину за три одсто.

Пензионери ће моћи да користе картицу од 1. октобра и остваре попусте и погодности.

Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Реља Огњеновић је оценио да ће употребом пензионерске картице „пензионерски динар вредети више“.

„Број од 870.000 пензионера каже да идемо у добром смеру, али нас обавезује да наставимо даље да радимо и анимирамо нове компаније и привредне субјекте који ће дати још веће попусте како би наши пензионери већ данас живели боље него што су живели јуче“, навео је Огњеновић.

Директор АМАН Немања Петровић рекао је да ће сваки пензионер који уђе у било који од 277 малопродајних објеката тог трговинског ланца и покаже пензионерску картицу остварити попуст до 10 одсто на различите артикле који су у њиховом асортиману.

Foto N1

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар