Почетна » ХИТ ПРИЧА ИЗ СОМБОРА: Србин је дошао у суд, и ставио катанац на зграду! А разлог је и тужан, и генијалан!

ХИТ ПРИЧА ИЗ СОМБОРА: Србин је дошао у суд, и ставио катанац на зграду! А разлог је и тужан, и генијалан!

од admin
0 коментар

Пензионер из Сивца Мирољуб Грујић (68), који већ четврт века води судски процес, у четвртак ујутро закључао је Привредни суд у Сомбору. На улазна врата је ставио ланац и катанац и оставио писане поруке: „Доста ћутања“, „Овде није место лоповима и преверантима, ја затворих, влада нек одлучи, с поштовањем“.

Он је после отишао у станицу сомборске полиције и обавестио их да је у шест сати, када су и иначе врата Привредног суда закључана и нема запослених и странака, ставио ланац и катанац. После десетак минута је и одатле отишао и против њега, како каже, није поднета никаква пријава.

– Ово сам урадио из потребе да неко чује мој глас – вели нам Грујић, додајући да је то изјавио и у полицији.

– Мој случај у суду се води више од 25 година због несавесног рада судија и тужилаца. Обраћао сам се на многе адресе, писао сам и Влади Србије, али ми нико није одговорио.

Предочавајући четвртвековну историју судског спора, пензионер из Сивца каже да све датира још од 1991. године, када је у суду у Кули повео радни спор против фирме „Крамер“, где је тада радио, сматрајући да су му противзаконито дали отказ, јер је наводно злоупотребио боловање.

– То је окончано тако што сам 2006. судском одлуком враћен на посао – каже Грујић.

– Делимично су ме обештетили, дајући ми пословни простор у Сивцу, предали ми кључеве, али су ми остали дужни још милион и 700.000 динара.

Годину дана касније фирма је, по Грујићевим речима, отишла у стечај. Због дуга према њему, обратио се стечајном судији како би из стечајне масе изоставио пословни простор у Сивцу додељен њему, али је упућен на парницу, што је и учинио.

– Тај поступак је завршен 2012. године у Привредном суду у Сомбору, тако што је поништен уговор којим ми је додељен локал у Сивцу. Жалио сам се вишим судским инстанцама и по њиховом налогу је суђење поновљено, али је одлука опет била иста. На све начине покушавам да докажем да сам оштећен, али ми правда измиче, а стечајни поступак против „Крамера“ још није окончан – каже Грујић.

Локал у Сивцу, Грујић није успео да укњижи на себе, јер, како тврди, у Катастру у Кули то одбијају и поред тога што им је Републички геодетски завод, којем се жалио, наложио да му издају решење. Десетак дана после дозволе да буде укњижен, у априлу ове године, његов локал у Сивцу је продат на јавној лицитацији.

Курир.рс/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар