Почетна » Циркус Колорадо поново у вашем граду: За кога бисте ви гласали за председника Србије? (ФОТО)

Циркус Колорадо поново у вашем граду: За кога бисте ви гласали за председника Србије? (ФОТО)

од admin
0 коментар

Филмаџија Владимир Рајчић, који у САД живи већ 16 година, најављује да ће у септембру почети кампању за шефа државе.

Рајчић 16 година живи и ради у Америци, где са бавим филмом и приватним бизнисом. Наступио је у неколико холивудских остварења, у којим је играо и са звездама попут Клинта Иствуда, Хилари Свонк, Мајкла Медсена… Аутор је и америчког филма „Српски ожиљци“, који је делом сниман у Београду.

– Нисам одмах био сигуран да ли то да урадим, али сам добио велику подршку многих, као и дијаспоре, као човек који има добре контакте свуда у свету. Хоћу да покажем да овде може нешто добро да се уради, да људи који не гласају могу да се покрену, да младе људе који нису никад размишљали о политици покренемо да заједно нешто променимо. Лако је спаковати се и отићи, али ја то нећу да урадим – објашњава Рајчић за Курир разлоге за улазак у трку за председника.

Но, и други се оглашавају овим поводом.

Потпредседник Покрета социјалиста Братислав Југовић најавио је кандидатуру на предстојећим председничким изборима истичући да левица мора имати свог кандидата.

Он је у том разговору рекао да прижељкује да се Александар Вулин кандидује за председника Србије, као и да је он лично спреман да уђе у трку.

– Ако се Вулин не буде кандидовао, све сам ближи одлуци да учествујем на председничким изборима. У том случају поднео бих оставку на партијску функцију и изашао на изборе као кандидат народа, рачунајући на гласове чланства и симпатизера Покрета социјалиста – рекао је Југовић, а пренео Недељник.

На питање кога види као највећег конкурента он је одгворио: Уколико се кандидујем, спортски је да не гласам самог себе, већ је спортски да гласам Шешеља – кандидата којег хоћу да победим.

Но, за кога сигурно знамо да ће им бити конкуренција…

Ивица Дачић је за српску штампу раније потврдио да је спреман за ову трку.

– Сигурно ћу се кандидовати 2017. ако будем у политици. Био сам трећи на претходним изборима, а СПС мора да има председничког кандидата – изјавио је он.

Истурени врх СРС одлучио је у мају да лидер радикала (а ко други) буде њихов кандидат на изборима.

– Уз потпуну сагласност свих чланова Централне отаџбинске управе, једногласно је донета одлука да Шешељ буде кандидат СРС на предстојећим председничким изборима – наведено је у саопштењу СРС.

Но ни ова одлука није прошла без хит изјаве шефа радикала.

– Испрашићу Тому из фотеље председника све до Бајчетине – казао је он у изјави за медије.

Актуелни председник Србије Томислав Николић је крајем априла изјавио да ће се кандидовати на председничким изборима следеће године, јер ће, како је рекао, и даље бити потребан премијеру Александру Вучићу.

Председник СДПС-а Расим Љајић изјавио је недавно да верује да ће освојити већи број гласова на председничким изборима него што многи сматрају.

Остаје питање да ли ће представник тзв „патриотског блока“ бити Бошко Обрадовић.

Председник Двери је казао да ће патриотска листа имати свог кандидата на председничким изборима, а да је о кандидату спреман да преговора са осталим партнерима.

 

(Espreso.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар