Почетна » Алексић: Зашто није расписана потерница за убицом Оливера Ивановића?

Алексић: Зашто није расписана потерница за убицом Оливера Ивановића?

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић упитао је данас министра унутрашњих послова Братислава Гашића зашто није расписана међународна потерница против убице Оливера Ивановића и зашто му није суђено у одсуству, ако је тачна Гашићева изјава да је српским службама познат идентитет убице.

„Шта се чека? Шта је са снимцима којима располажу наше службе безбедности? Да ли их имате, па их кријете, или их немате и тиме потврђујете да не контролишете тај део територије Србије? Шта је Гашић као тадашњи шеф БИА предузео када је код њега дошао Оливер Ивановић и указао да му је угрожена безбедност“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

„Маните се магле, Немаца, Тиране и осталог. Да ли је Косово и Метохија део Србије и да ли контролишете тај део територије“, питао је Алексић Гашића.

Гашић је јуче рекао да српске службе знају ко је убица Оливера Ивановића и да су тражиле од Немачке да им да податке, пошто је убица у Немачкој под заштитом.

„Имамо слике са аеродрома у Тирани, слике када је дошао у Приштину и када је ушао у стан. Тражили смо и сателитске снимке, али су нам рекли да је била магла“, рекао је Гашић.

Амбасада Немачке у Србији данас је „категорички одбацила оптужбу“ да је убица Оливера Ивановића под заштитом немачких власти, и навела да немачка влада није примила захтев српских власти по том питању.

Алексић је подсетио да је Гашић јуче рекао како је Алексића на Косову и Метохији „сачекао нарко дилер“.

„Ево пресуде у том предмету. Знате ли ко је првооптужени? Звонко Веселиновић, и сви су ослобођени пресудом Окружног суда у Краљеву. Одговорите да ли Веселиновић има дозволу за ношење оружја, већ две недеље ћутите као заливени и одбијате да одговорите на то питање“, рекао је Алексић.

Алексић је поводом масовног убиства у Основној школи „Владислав Рибникар“ питао „ко је био одговоран за дечака убицу када се вратио из зимског кампа у Француској и када су родитељи, друга деца и наставници указивали на његово чудно понашање и да се ни са ким није дружио“.

„Шта су урадиле стручне службе, породица и надлежне стручне службе из школе? У Норвешкој, где је Брејвик убио више од 70 људи, оставку је поднео министар полиције и правде, јер је имао објективну одговорност, коју ви не осећате. Није пуцао норвешки министар, него Брејвик, али је министар поднео оставку“, рекао је Алексић.

„Тадашњи норвешки премијер Јан Столтенберг је након тог масакра плакао са народом и пронашао је речи саучешћа и утехе, изјавио је саучешће породицама преминулих, доносио је цвеће на место злочина и одржао је говор којим је ујединио народ у болу“, додао је Алексић.

Алексић је питао председницу Владе Србије да ли се уписала у књигу жалости у школи „Владислав Рибникар“.

„Не, ви сте правили на Инстаграму спрдњу заједно са Синишом Малим и Александром Вучићем и смејали сте се људима који су изашли на улицу због бола и туге. Говорите како нико није крив за масовна убиства и да се десило као што се догоди саобраћајна несрећа. Кривите опозицију, коју називате рушиоцима државе, хијенама и лешинарима“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар