Почетна » Ћута: Дачић да заборави да ће након промене власти моћи да буде у влади

Ћута: Дачић да заборави да ће након промене власти моћи да буде у влади

од Други Пишу
0 коментар

„Стављање руке на пањ“ је нешто што је Ивица Дачић већ радио, а ако му се мота по глави идеја да ће након промене власти моћи да буде у влади, поручујем му да на то може слободно да заборави, каже за Н1 лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, коментаришући изјаву председника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачича да „може да стави руку на пањ“ да неће ући у савез са опозицијом.

Саговорник Н1 истиче да Дачић, који је додао и да му „не пада на памет да прави коалицију са непријатељима Србије, било да су лажни европејци или лажне патриоте“, нема никаквог разлога да јавно обећава да неће да сарађује с опозицијом, било да је она на левој или на десној страни политичког спектра.

„Боље би му било да размишља о томе шта ће да се догоди с његовим блиским сарадником Игором Брауновићем, који је в. д. директор Србија шума, где се дешава епска пљачка и касапљење наших шума, иза чега стоји чист криминал. Сви Дачићеви људи који владају више од тридесет година, који су од ове земље направили апсолутну трагедију и који су мењали политику како год су стигли, нису ништа друго него обични политички травестити који меркају где да се удену у власт“, сматра Јовановић.

Како каже, социјалисти су на крају завршили на томе да дижу споменик Дражи Михаиловићу, због чега се „Слободан Милошевић и Мирјана Марковић преврћу у гробу“.

„Што се тиче Еколошког устанка, не да неће бити никакве сарадње са социјалистима и напредњацима, већ ће по закону морати да одговарају за све што су радили у овој земљи“, поручује Јовановић.

Подсетимо, односи са странкама власти били су и предмет споразума под називом „Договор за победу“, који су 21. септембра потписали технички организатори протеста „Србија против насиља“.

У споразуму је експлицитно наведено да се „искључује било каква могућност коалиција, давања прећутне или мањинске подршке и сарадња са владајућим станкама (СНС и СПС) и сарадња са оним организацијама које отворено подржавају владајућу политику или учествују у пљачкању државе, уништавању јавних ресурса и обмањивању јавности“.

Dragan Mujan/Nova.rs, Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Никола Којић     Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар