Почетна » Дачић: Листа СПС освојила 100.000 гласова више него 2020. године

Дачић: Листа СПС освојила 100.000 гласова више него 2020. године

од Жиг Инфо
0 коментар

Коалиција окупљена око Социјалистичке партије Србије освојила је око 11,4-11,5 одсто гласова на парламентарним изборима, око 100.000 гласова више него на претходним, рекао је председник СПС Ивица Дачић.

“То је напредак у односу на прошле изборе, али сам сигуран да у наредном периоду можемо да направимо и реорганизацију странке и да учинимо да ти резултати буду што повољнији”, рекао је Дачић у седишту странке након избора.

Он је честитао председнику Српске напредне странке Александру Вучићу на “огромном резултату и огромној историјској победи” на председничким изборима.

Резултат од 60 одсто у условима “свакодневних напада, демонизације њега, његове породице и политике свкакако ће остати забележен као пример како резултати могу да победе мржњу”, рекао је Дачић.

Он је истакао да је СПС захвалан адвокату Томи Фили, који је прихватио да буде кандидат за градоначелника, и који је “допринео да наш резултат у Београду буде много већи него прошлог пута”.

Како је казао, резултати за Београд се последњи пребројавају, али по резултатима које има СПС, њихова листа заједно са листом СНС има више од 50 одсто мандата.

“Желим да кажем у име наше коалиције да смо спемни за наставак сарадње као и до сада”, рекао је он.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар