Почетна » Представници Демократске странке Гроцка положили венац на гроб Зорана Ђинђића

Представници Демократске странке Гроцка положили венац на гроб Зорана Ђинђића

од admin
0 коментар
goran markovic2

Представници Демократске странке ОО Гроцка, на челу са председником Гораном Марковићем, положили су данас венац на гроб Зорана Ђинђића.

 Ђинђић је убијен 12. марта 2003. у дворишту зграде Владе Србије, а за његово убиство на 40 година затвора осуђен је официр Јединице за специјалне операције (ЈСО) Ресора државне безбедности Звездан Јовановић. На исту казну за организовање убиства осуђен је и командант ЈСО Милорад Улемек.

Ђинђић је био први премијер Србије после пада Милошевићевог режима 2000. године и доласка на власт Демократске опозиције Србије (ДОС).

За време његовог мандата покренут је процес демократизације друштва и коренитих економских и социјалних реформи, а Србија се отворила према свету.

Политичка позадина убиства Ђинђића, који је био први демократски премијер Србије, није истражена.

goran markovic2

ОО ДС Гроцка

Горан Марковић, председник ОО Демократске странке Гроцка, у изјави за Жиг инфо каже да Србија мора наставити путем који је започео Ђинђић.

– Током 2000. године био је главни стратег и организатор кампање опозиције, која се завршила 5. октобра одласком Милошевића са власти. Ђинђић је постао први српски премијер, који иза себе нема комунистичку прошлост. Данас, на жалост, не можемо да се похвалимо да имамо на власти људе који немају комунистичку прошлост. Ситуација у ГО Гроцка је можда и лошија него у остатку Србије. После толико година од  убиства премијера,  из Гроцке су у свет одлазиле слике пребијања и паљења кућа новинара.  То сигурно није демократија за који се Зоран залагао, изјавио је укратко за Жиг инфо Горан Марковић, председник ОО ДС-а Гроцка.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар