Почетна » Заветници постају део локалне власти у Прокупљу

Заветници постају део локалне власти у Прокупљу

од Други Пишу
0 коментар

На данашњој седници Скупштине Прокупља странка Заветници, која има три одборника, ући ће у коалицију са владајућом Српском напредном странком и Социјалистичком партијом Србије. Такву одлуку је потврдио и Марко Ристић, један од одборника Заветника, коме ће ово бити последња седница Скупштине у овом сазиву јер је јуче поднео оставку и данас ће га заменити нови одборник са те листе.

Заветници су у кампањи пред изборе 17. децембра прошле године били једни од најоштријих критичара локалне власти коју су и тада предводили напредњаци, често их оптуживали за нерад и сумњиве послове у граду, али је, како сазнајемо, директива из врха странке ипак била јача од мишљења и ставова локалних представника, пишу Јужне вести.

„Потписивање коалиционог споразума је одраз намере да Заветници учествују у процесима одлучивања и преузму одговорност у нашем граду. У претходном периоду Заветници су критички сагледавали рад власти и знају шта је потребно променити. Тачно је да сам поднео оставку на одборнички мандат. Као председник Градског одбора и члан најужег руководства странке сматрам да је важно да и други људи добију прилику да се истакну у раду наше локалне самоуправе и да као одборници буду на услузи грађанима Прокупља“, прокоментарисао је Ристић одлуку своје странке и локалног одбора.

Каже да ће његово деловање у наредном периоду бити нешто другачије, али свакако у складу са политиком странке и у интересу свих грађана.

Након децембарских избора, Српска напредна странка је освојила и формирала власт у Прокупљу и у свим општинама Топличког округа, а коалицију са Заветницима и СПС-ом су раније већ направили и у КуршумлијиИи, иако и тамо напредњаци имају неоходну већину да сами формирају градску власт.

У тој општини је Заветницима припало место потпреседника Скупштине и један члан Општинског већа, док је СПС добио једног већника, а обе странке имају по два одборника у локалном парламенту.

И у осталим градовима на југу Србије нису ретки случајеви коалиционог договора СНС, СПС и Заветника, а у Сврљигу је већ најављено да ће Општински одбор Заветника на предстојећим локалним изборима бити на заједничкој листи са СПС-ом и напредњацима.

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: F.S./ATAImages

Јужне вести /Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар