Почетна » ДВЕРИ ИНЂИЈА: Поново отворити породилишта у Руми и Инђији

ДВЕРИ ИНЂИЈА: Поново отворити породилишта у Руми и Инђији

од Други Пишу
0 коментар

Некада су у Сремском округу радила породилишта у Руми и Инђији што је у великој мери олакшавало живот трудница у овом делу Срема.

Данас су она затворена и сав терет рађања је пао на породилишта у Сремској Митровици и Новом Саду, а у мањој мери и на породилишта у Београду и Земуну. Из тог разлога ствара се потпуно непотребна преоптерећеност поменутих породилишта,а трудницама се улива додатни стрес изазван бригом да ли ће бити места за њих и да ли ће лекари и бабице имати довољно времена да се на адекватан начин посвете њој и њену бебу породе на стручан и безбедан начин.

Поновним стављањем у функцију породилишта у Руми и Инђији омогућио би се ефикаснији рад централних породилишта, а трудницама би се олакшало ишчекивање порођаја. Простори за породилишта већ постоје тако да није неопходно велико улагање изузев у опрему и стручни кадар. Уз паметно улагање и визију о значају породилишта у Руми и Инђији може се доћи до реализације.

Неопходна је промена власти и менаџер општине који ради и има визију за опште добро, а не само у циљу оствариваривања личног интереса и прикупљања јефтиних политичких поена који суштински не решавају проблеме грађана.

Можда ти се свиди

Оставите коментар