Почетна » Дачић: Ако ми изађемо из Владе, ко ће да брани Вучића?

Дачић: Ако ми изађемо из Владе, ко ће да брани Вучића?

од admin
0 коментар

Министар спољних послова Ивица Дачић, у интервјуу Н1, рекао је да је СПС поуздан партнер СНС, а да с Вучићем има пријатељске односе, да их везује политика, за коју се „срчано залаже, можда више и од многих из његове партије“ и пита „ако ми изађемо из Владе, ко ће да га брани“.

На питање како је разумео пошалицу председника Србије Александра Вучића који је на конференцији у уторак рекао „знајући СПС, он не би изашао из владе ни за шта на свету“, Дачић је рекао да га Вучић стално зафркава што је на политичкој сцени 28 година, а 25 на власти.

„Ја то схватам као добру ствар, зато што се свако бори да игра у првој лиги, па нисам ваљда луд да се борим да одем у другу лигу“, рекао је он.

„Са друге стране, знате ону изреку: Ћерку кара, а снајки приговара… Хоћу да кажем, што се тиче СПС, ми смо поуздани партнери, Вучић и ја имамо пријатељске односе… Нас везује политика, ја се срчано залажем за ту политику и не верујем да постоји било ко други на политичкој сцени, ко то више ради од мене… Можда и више него многи из његове партије, или из партија које су биле на његовој листи“, рекао је Дачић.

На констатацију да је Вучић рекао да би (Дачић) одмах променио партнере, кад би се за то указала прилика, Дачић каже да је била реч о шали. „Ако ми изађемо из Владе, ко ће да га брани“, упитао је Дачић.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар