Почетна » Вучић са Јијем разговарао „апсолутно отворено и искрено“

Вучић са Јијем разговарао „апсолутно отворено и искрено“

од admin
0 коментар

Разговор Александра Вучића и Брајана Хојта Јија је био „апсолутно отворен и искрен“, речено је новинарима у Палати „Србија“.

„Из саопштења ће се видети шта је на састанку говорио Ји, а шта је говорио председник Вучић сазнаћемо уколико америчка страна буде желела да то саопшти“, истакли су у Кабинету по завршетку састанка у Палати „Србија“, којем је присуствовао и амбасадор САД Кајл Скот.

У очекивању саопштења, то је све што се могло сазнати после састанка који је трајао око сат и по, а уследио је после иступа Јија на Српском економском самиту, у понедељак, у Београду, који је усталасао јавност.

Ји је, наиме, изјавио да Србија не може да „седи на две столице“, те да руском центру у Нишу не треба дати дипломатски статус.

На то је још синоћ оштро реаговао министар одбране Александар Вулин, рекавши да је то свакако до сада најтежи јавни и врло недипломатски притисак на нашу земљу и на наше право да самостално одлучујемо.

Вулин је навео да не зна какав ће бити став државног врха поводом иступа Јија, али да он лично сматра да то није изјава пријатеља, нити човека који поштује Србију, нашу политику и право да одлучујемо.

Шефица преговарачког тима Србије Тања Мишчевић је у међувремену изразила сумњу у то да је амерички званичник тачно интерпретиран у медијима.

Амерички званичник раније се састао са премијерком Аном Брнабић и потпредседницом Владе Зораном Михајловић, али у тим саопштењима, која, уобичајено, усаглашавају две стране, нема детаља који се тичу изјаве америчког званичника.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар