Почетна » Наредни протест Србија против насиља у суботу у 18 сати

Наредни протест Србија против насиља у суботу у 18 сати

од Други Пишу
0 коментар

Представници опозиције на конференцији за новинаре говорили су о детаљима новог протеста „Србија против насиља“. Следећи протест, осми по реду, биће одржан у суботу у 18 сати, истовремено у Београду и још девет градова широм Србије. У њима је најављена и блокада великих саобраћајница.

Шеф Зелено-левог посланичког клуба Не давимо Београд Радомир Лазовић каже да ће наредни протест бити одржан у суботу 24. јуна.

„Након кратког обраћања испред Скупштине у 18 сати, кренућемо ка Аутокоманди, где ће бити блокада аутопута која ће трајати до 21 час. Број градова у којима ће се десити истовремена блокада саобраћаја овај пут повећан је са четири на 10, а поред тога протести ће бити одржани у укупно 20 градова“, рекао је Лазовић.

Што се тиче трасе кретања грађана, она ће у Београду ићи од Скупштине, преко Улице кнеза Милоша, до Владе Србије, затим Немањином до Славије и Аутокоманде.

„Траса ће овог пута бити дужа за неких 400 метара него претходне недеље. Молим грађане да се након блокирања Аутокомаде распореде ка Мостару, како би сви могли да уђу и учествују у блокади“, рекао је Лазовић.

Саобраћај ће бити истовремено блокиран у 10 градова у Србији, али ће протести бити одржани и четвртком и петком у више од 20 градова.

„Различити градови ће имате различите дане кад организују протесте. Уколико не дође до испуњења захтева, број градова у којима ће се блокирати саобраћај ће се повећати, а биће блокирани и други важни правци осим аутопута, а не искључујемо продужење блокада али и друге начине повећања притиска ради испуњења захтева. Жао нам је што власт не разуме да је ово нешто чиме би окренули други лист у Србији. Морамо се заједно изборити за другачији живот у којем ћемо живети нормално и сигурно“, рекао је Лазовић и позвао грађане да на протест позову своје пријатеље, комшије…

Протест је подржало и око 2.000 академских грађана, великих броја организација, студената, али и средњошколаца, који су формулисали своје идеје како унапредити образовање.

„Захтеве су подржали и представници ЕУ, али и глумци, друге јавне личности. Само СНС не разуме да нешто мора да се мења. Позивамо власт да ову кризу реши испуњењем захтева протеста. Затим можемо да разговарамо о било чему“, рекао је Лазовић.

Посланик ДС Срђан Миливојевић је открио у којим ће све градовима бити организоване блокаде саобраћајница.

„Поред Београда, Ниша, Новог Сада и Крагујевца ту су Краљево, Лесковац, Шабац, Зрењанин, Пирот и Суботица“, рекао је Миливојевић.

Foto: parlament.gov.rs

Јелена Јеловац   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар