Почетна » Павловић: Шапић и Милановић да поднесу оставке због неспорног извршења кривичног дела

Павловић: Шапић и Милановић да поднесу оставке због неспорног извршења кривичног дела

од Други Пишу
0 коментар

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић позвао је данас градоначелника Александра Шапића и шефа његовог кабинета Ненада Милановића да хитно и без одлагања поднесу оставке, јер су објављени снимци на којима се јасно чује да Милановић нуди „намештање тендера“ турској компанији Кенткарт која се бави наплатом карата у јавном превозу.

„Позивам тужилаштво да испита све околности састанка одржаног 9. марта на којем су учествовали представници градског руководства и Кенткарта“, рекао је Павловић.

„Милановић је, како је објавио БИРН, на састанцима одржаним у Скупштини Београда нудио представницима Кенткарта да ће им ’наместити тендер’ за нови посао – одржавање и унапређење система за наплату карата и управљање возилима у јавном градском превозу – ако пристану на споразумни раскид постојећег уговора из 2021. године“, додао је Павловић.

Павловић је подсетио да је на седници градског парламента, одржаној 21. фебруара, рекао да је „животно, пословно и логично неприхватљиво да Кенткарт прихвати да споразумно раскине уговор о контроли и наплати карата без надокнаде штете или компензације у неком другом послу“.

„Градско руководство је тада тврдило да су моји наводи политичка конструкција, аудио снимак са састанка Милановића и представника Кенткарта јасно показују да сам говорио истину и да је одлука о раскиду пословне сарадње са Кенткартом донета искључиво на штету Београђана, као и да су Шапић и Милановић спремни на извршење кривичног дела и наношење штете Београђанима само зарад сопственог политичког преживљавања“, рекао је Павловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар