Почетна » ПОНОШ: Кад скочимо, онда ћемо рећи хоп

ПОНОШ: Кад скочимо, онда ћемо рећи хоп

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија Центар – СРЦЕ, генерал Здравко у интервјуу за викенд издање новина „Нова“ одговарајући на питање о томе ко је кандидат опозиционе коалиције „Србија против насиља“ за премијера, одговорио „Кад скочимо, онда ћемо рећи хоп“.

Када је у питању договор о заједничком наступу у оквиру проевропске опозиције Понош каже да број мандата и редослед на листи нису мерила успеха и да ће бити задовољан ако се направи добар резултат. 17. децембра. „Народни посланици Србија Центра ће бити људи који имају одговарајуће стручне квалификације и лични углед да се боре за бољитак ове земље. То су људи који и те како имају шта да кажу. Посао неће бити завршен уласком у Скупштину него ће морати да се ради тамо.“

На питање о сарадњи са десницом након избора у Београду, Понош је каже да је заговарао идеју да на ове изборе на свим нивоима идемо заједно у најширем фронту – и левица и десница и да то буде са ороченим мандатом пре свега на републичком нивоу на годину дана и са идејом да припремимо услове за регуларне изборе и поспремимо елементарно стање у земљи. Он додаје да “ Идеолошка димензија“ није требало да буде најважнија ни за републичке изборе са тог становишта, а камоли за формирање београдске власти. „Овај град ће бити преузет у јако лошем стању и они који га воле и који могу да допринесу да буде оно што треба да буде наравно да су добродошли.“- каже Понош

Говорећи о листи коју СНС кандидује за изборе каже Понош каже да су пале маске „То су исте оне авети из деведесетих година, само су неке биле на клупи за резерве, а неке на терену. Ротирају се Шешљ, Тома, Вучић, Вулин…“ каже Понош и додаје да ће сада на терену испред СНС наступати пар Војислав Шешељ и Ана Брнабић који је замена за пар спрошлих избора – Александар Вулин и Миша Вацић.

Понош каже да је ова власт у последње време направила низ скандалозних потеза које су нанели штету националним интересима., посебно у случају Бањска. „Последице већ стижу. Минитар одбране је у уторак требало да да отпутује у Вашингтон у билатералну посету, а она му је у последњем тренутку отказана. Скретао сам му пажњу да пази шта ради, јер не може да злоупотребљава војску. То је можда могао тако са комуналним службама у Новом Саду, а са војском и државом се то не ради“ каже Понош и фодаје да је сада Вучевић непожељан саговорник за американце, са којима иначе имамо развијену билатералну војну сарадњу.

На питање о томе да ли ће коалиција ићи и на телевизију Пинк и Хепи Понош каже да овтоме још није разговарано. То су по његовом мишљењу „тровачнице нашег друштва“, али додаје да те медије прати добар део грађана Србије. Добро је да се ти канали комуникације искористе и да се грађанима пошаљу неке друге врсте порука. „Ја сам у председничкој кампањи на РТС-у гостовао пола сата, на Пинку 15 минута, а на Првој 20 минута. Нека истраживања кажу да је тих 15 минута на Пинку направило добар резултат, да сам ја то добро искористио и да је моја порука стигла до многих грађана Србије и разбила њихове предрасуде које су кроз те медије гајене о мени.“- закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар