Почетна » Не давимо Београд званично постао партија Зелено-леви фронт

Не давимо Београд званично постао партија Зелено-леви фронт

од Други Пишу
0 коментар

Зелено-леви фронт је синоћ на Оснивачкој скупштини, одржаној у Дорћол Платз-у у Београду, усвајањем Програма, Статута и других стратешких докумената, званично постао политичка партија.

„Изборићемо се да Србија буде добро место за живот, место на коме не бринемо због загађења ваздуха, лоше животне средине, а ни због тога да ли ће нам деца бити сигурна у школама. Место у коме ће закони владати једнако за све и у коме ће људи моћи да живе добро од свог рада“, рекао је Радомир Лазовић, народни посланик.

Зелено-леви фронт настаје на програмском наслеђу покрета Не давимо Београд, као и партнерских организација широм Србије. Поред Не давимо Београд, Зелено-леви фронт чине и Иницијатива за Пожегу, Избор за нашу општину, Критична маса Кула, Локални фронт Ваљево и Иницијатива за Лајковац.

“Тиме што из покрета Не давимо Београд постајемо партија Зелено-леви фронт, нисмо престали да подржавамо локално самоорганизовање и различите иницијативе грађана које треба да настају. У таквом екосистему, видимо и нашу будућу моћ. Зато у називу имамо и фронт, јер имамо низ партнерских организација и сигурна сам да ће их бити још више широм Србије”, изјавила је Биљана Ђорђевић, народна посланица.

Зелено-леви фронт ће се борити за друштво правде, солидарности, бриге и подршке. Циљ партије је економски раст од кога ће користи имати сви, а не само привилегована мањина, очување животне средине, као и изградња институција које ће унапређивати механизме поделе власти и спроводити законе једнако за све. Визија новонастале партије је друштво равноправности које не толерише насиље, као и неговање политике пријатељства, добросуседства и међународне сарадње. ЗЛФ се залаже за већа улагања у здравство, образовање и културу, здраву животну средину и права и једнакост за све, као и ургентно решавање стамбене кризе и увођење праведног система опорезивања.

“Пре готово десет година, окупила нас је борба за јавна и природна добра. Борили смо се против отимања обала и зелених површина, за унапређене животне средине и против огромне економске неједнакости, а сада смо спремни да кроз Зелено-леви фронт спроведемо ове идеје у целој Србији. Наставићемо да инсистирамо на томе да политика може и мора да изгледа другачије. Борићемо се једном ногом на улици, са људима на терену, а другом у институцијама. Политика мора да у руке грађана врати моћ да доносе одлуке о питањима која се тичу њиховог живота”, каже Добрица Веселиновић, градски одборник.

Подсећамо да је Зелено-леви фронт за мање од месец дана прикупио преко 11.000 потписа, у 33 градова и општина у Србији, неопходних како би постао партија која ће деловати на подручју целе Србије, борећи се за боље и праведније друштво.

У понедељак, 17. јула, ће Министарству за државну управу и локалну самоуправу бити предати потписи грађана, како би се Зелено-леви фронт уписао у регистар политичких партија.

Не давимо Београд / Зелено-леви фронт

Можда ти се свиди

Оставите коментар