Почетна » Организатори променили руту протеста

Организатори променили руту протеста

од Други Пишу
0 коментар

Један од организатора протеста „Србија против насиља“ Зоран Лутовац обавестио је грађане да је промењена рута кретања на сутрашњем протесту. Лутовац је поручио да је рута смањена, те да ће се ићи од Народне скупштине, па кроз Кнеза Милоша до ауто-пута код Мостарске петље.

„Обавештавамо учеснике протеста да смо на иницијативу великог броја грађанки и грађана скратили руту кретања после окупљања испред Скупштине у 18 сати“, рекао је Лутовац и додао:

 

„После говорника на бини испред Скупштине, упутићемо се улицом Кнеза Милоша до ауто-пута код Мостарске петље“, закључио је и ставио у потпису да је то порука организатора.

Подсетимо, посланици опозиције одржали су у среду конференцију за новинаре на којој су саопштили детаље о одржавању седмог по реду протеста „Србија против насиља“.

Посланик Мирослав Алексић тада је саопштио руту кретања. Првобитна идеја је била да се иде Булеваром краља Александра до Славије, преко Славије до Аутокоманде и одатле до Мостарске петље, али се од те идеје одустало.

Осим Београда, планирано је да се протести одрже и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу.

„У Новом Саду на раскрсници Темеринске и Партизанске улице. У Нишу на раскрсници улице Николе Пашића, Краља Стефана Првовенчаног и Улице седмог јула, У Крагујевцу Вука Караџића, Кнеза Михаила, 27. марта и раскрснице код великог парка. Дакле, акција ће поред Београда бити одржана и у три велика града у Србији“, навео је Алексић.

Алексић је рекао да што се тиче захтева протеста да власт наставља да се руга грађанима.

„Жељко Митровић најављује да ће наставити свој ријалити. Очигледно је да је у овој држави моћнији Митровић нмего Вучић. Ова седница данас је прекинута, а они шаљу поруку да их баш брига за грађане“, навео је он.

Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ; Vesna Lalić/Nova.rs; Google Maps;

Данило Савић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар