Почетна » „Подршка евроинтеграцијама Србије, без обзира на Брегзит“

„Подршка евроинтеграцијама Србије, без обзира на Брегзит“

од admin
0 коментар

Јадранка Јоксимовић је оценила значајним присутност и подршку коју Велика Британија исказује према Србији, иако тренутно води преговоре о изласку из ЕУ.

Потврдила је да је чланство у Европској унији стратешко опредељење наше земље, саопштено је из министаркиног кабинета.

Киф је похвалио Србију за остварен напредак на путу ка ћланству у ЕУ и досадашње резултате на плану свеобухватних реформи и истакао да је важно вредновати остварен напредак кроз оћување динамике отварања поглавља.

Министарка Јоксимовић је указала да је Србија до сада отворила 10 поглавља, од којих су два привремено затворена.

Њена очекивања су да ће до краја године, а за време естонског председавања ЕУ, бити могуће да се отворе још најмање три поглавља: 6 – о праву привредних друштава, 30 – о економским односима са иностранством, и 33 – о финансијским и буџетским одредбама.

Разговарајући о одржавању наредног Самита о Западном Балкану 2018. године у Лондону, у оквиру Берлинског процеса, саговорници су се сагласили да је то потврда интересовања Велике Британије за регион и у том контексту оценили да је Србија показала искрену вољу за сарадњу и стабилност целокупног региона.

Амбасадор Киф, који сматра да ће досадашњи темпо приступања ЕУ бити настављен, апострофирао је потребу и важност наставка спровођења реформи и констатовао да Србија има добру европску перспективу.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар