Почетна » Понош: Ко подржава ову власт тај подржава независно Косово

Понош: Ко подржава ову власт тај подржава независно Косово

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија Центар (СРЦЕ) генерал Здравко Понош гостујући у емисији „Реч на реч“ на јавном сервису, испред листе “Србија против насиља” рекао је да је Вучић успео невероватну ствар а то је да „истовремнено одгурне Косово од Србије и да заглави наш европски пут. На основу његовог преговарања Охридски и Бриселски споразум су постали саставни део поглавља 35. Вучић нам је на тај начин окачио на врат имплементацију косовске државности као услов приступања ЕУ“, каже Понош.

Понош констатује да је „Сада је на власти екипа чија је политика довела до бомбардовања 1999. године, која је одговорна за санкције, ратове и инфлацију. Они су сада продали Србе на Косову. Ко подржава ову власт, подржава косовску независност“.

„Вучић је својом егзибицијом у Бањској ударио задњи ексер разапетом српском народу на Косову „- рекао је Понош и додао да је „Вучић уцењен човек који је Србима уливао лажну наду тако што им је дао униформе и инструкторе и обећао помоћ Војске која ће бити у близини. Он сада не сме да оде у Рашку да се слика са Војском, слика се само у Батајници“.

По његовим речима спољна политика не сме да буде „краткорочна, приватизована, корумпирана и неинституционализована каква данас јесте.“ Уместо да усаглашавамо спољну политику са ЕУ, онолико колико је то у нашем интересу, Вучић спољну политику синхронизује са земљама залива и шеиком Мухамедом. Сам је изјавио да да је „захвалан“ што су му је шеик и Уједињени Арапски Емирати помажу другим земљама. „Ја разумем да има приватне разлоге за ту сарадњу али не сме да подводи Србију неком шеику“, каже Понош.

Када је у питању коалициони партнер СНС-а а то је СПС, Понош каже да њихов лидер Дачич спроводи политику коју не подржава „он је прозападни политичар“ рекао је Понош. Он је потписао у тајности „споразум о намерама“ са европским Комесаром о „стратешкој сарадњи о батеријама и ретким материјалима“, открива Понош и појашњава да то у преводу значи литијум.

Циљ запада је да уведе Косово у НАТО и њима је важније „да постану тачкица на застави НАТО него звездица на застави ЕУ“ – каже Понош. Својом погубном политиком Вучић им то омогућује. Два пута је „дочекивао“ НАТО у Србији „Први пут их је ометао усељавајући се у стан током бомбардовања а други пут је дочекао Столтенберга са црвеним тепихом“- објашњава Понош.

Листа „Србија против насиља“ ће сарађивати после избора са свима који знају да СНС представља пропаст за Србију. „Формираћемо прелазну Владу, орочену на годину дана, која ће увести елементарни ред у земљи, посећи ћемо корупцију и позваћемо на одговорност. Након тога моћи ћемо да имамо регуларне изборе где можемо изаћи пред грађане са својим програмима и разликама“ – закључује Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар