Почетна » Поводом хапшења полицајке из Ваљева, опозиција најавила конференцију испред ЦЗ

Поводом хапшења полицајке из Ваљева, опозиција најавила конференцију испред ЦЗ

од Други Пишу
0 коментар

Поводом срамног хапшења полицајке из Ваљева Катарине Петровић, опозиција је за сутра 7. јула у 13 часова испред Централног затвора најавила конференцију за медије.

„На конференцији ће се обратити Мариника Тепић, шефица Посланичке групе Уједињени – ССП, ПСГ, Преокрет, СЛОГА, као и представници посланичких група Зелено-леви клуб/Не давимо Београд, Демократске странке, Народне странке и Морамо-Заједно“, саопштено је.

Иначе данас после 12 часова испред Централног затвора окупили су се грађани и представници опозиционих странака у знак подршке полицајки из Ваљева.

Окупљени су, како преноси „Нова.рс“, држали транспаренте: „Слобода за Катарину“.

Испред Централног затвора јавности се обратила Татјана Манојловић, потпредседница Демократске стране и народна посланица.

Полицајки из Ваљева продужен је притвор у трајању до 30 дана због сумње да је злоупотребила службени положај када је податке из информационог система МУП-а Србије о несрећи у којој је учествовао Никола Петровић фотографисала и проследила народној посланици Мариники Тепић.

Посланица и потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић у Скупштини Србије је 13. јуна поставила питање да ли је тачно да су анализе крви Петровића показале да је био позитиван на алкохол и кокаин. Снимак тог свог питања објавила је 14. јуна на Твитеру. Потом је документа која то доказују објавила 18. јуна на свом Твитер налогу.

У документу МУП-а који је Тепић објавила наводи се да је Петровић у тренутку судара имао 0.41 промил алкохола у крви, као и да је био позитиван на кокаин.
Подсетимо, Никола Петровић учествовао је у саобраћајној несрећи у марту у Ужичкој улици на Дедињу у Београду. Он је тада скупоценим аутомобилом ишао споредном улицом, а када је дошао до раскрснице са Ужичком, саобраћајницом са првенством пролаза, није се зауставио на знак, већ је наставио кретање.

Тада је „меклареном“ ударио у „опел корсу“ у којој су биле две жене. Оба аутомобила су од јачине ударца ударила у ограду Дома Патријаршије, а две повређене жене су превезене у Ургентни центар. Оне су том приликом задобиле лакше телесне повреде и пуштене су на кућно лечење.

Foto Licna arhiva

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар