Почетна » Састанак дела опозиције с челницима РТС: Непостојање парламентарне опозиције захтева другачији приступ извештавању

Састанак дела опозиције с челницима РТС: Непостојање парламентарне опозиције захтева другачији приступ извештавању

од admin
0 коментар

 

Наведено је да су се две стране сагласиле да политичка ситуација у Србији, у којој нико од опозиције није део сазива Скупштине, захтева другачији приступ извештавању.

Главна тема је била да руководство РТС-а „мора да буде вођено професионалном етиком, владавином права и поштовањем закона“, пре свега Закона о јавним сервисима, који подвлачи неопходност стварања услова за враћање политичког плурализма, заступљености опозиције и критичких мишљења и ставова на јавном сервису.

Председник Нове странке Арис Мовсесијан је рекао да је неопходно „освојити слободу у информативном програму јавног сервиса“ који је „дужан да пружа правовремене и истините информације свим градјанима Србије, а не само оном делу који подржава актуелни режим“.

У име РТС на састанку су били њен генерални директор Драган Бујошевић, уредник Информативног програма Ненад Љ. Стефановић и уредник Интернет портала РТС-а Зоран Станојевић, наводи се у саопштењу.

Поред Мовсесијана, опозицију су на састанку представљали лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић и генерални секретар Социјалдемократске странке Константин Самофалов.

Представници више странака и покрета предали су прошле недеље на писарницу Радио телевизије Србије захтев за одржавање састанка са руководствима информативних редакција јавних сервиса.

Инсајдер

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар