Почетна » „Србија против насиља“ открила још једну изборну неправилност: Планира се антидатирање издања „Службеног листа града Београда“

„Србија против насиља“ открила још једну изборну неправилност: Планира се антидатирање издања „Службеног листа града Београда“

од Други Пишу
0 коментар

Правни тим Коалиције “Србија против насиља” обавештава јавност да издање “Службеног листа Града Београда” бр. 1/2024, у којем ће бити објављен Укупан извештај о резултатима избора за одборнике Скупштине Града Београда, до данас није објављено, а да се објављивање тог издања “Службеног листа Града Београда” планира за средину ове недеље и да ће носити датум 3. јануар 2024. године.

Правни тим Коалиције је, како наводе, наведене информације данас добио од запослених у “Службеном листу Града Београда”, након што је уочено да је 5. јануара 2024. године објављено издање тог листа бр. 2/2024, а да издање бр. 1/2024 није објављено на веб-презентацији гласила и у базама прописа.

Како се наводи у саопштењу, правни тим Коалиције најоштрије осуђује овај начин објављивања и намераваног антидатирања издања “Службеног листа Града Београда” и указује да се ради о још једној изборној неправилности.

„Прикривање и антидатирање објављивања Укупног извештаја о резултатима избора има за циљ да обесмисли приговоре и жалбе изјављене против тог Извештаја, а да све бираче и друга овлашћена лица онемогући да се благовремено обрате Уставном суду са захтевом за поништење изборног поступка, због тога што су изборне неправилности битно утицале на изборни резултат“, закључују из коалиције „Србија против насиља“.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар